Folkemødet på Bornholm: Du er inviteret med

Alle otte TV 2 Regioner er gået sammen med netmediet Altinget om at lave tre sjove og kloge dage på demokratiets årlige festival.

Hvis du tager til Folkemøde på Bornholm den 14-16. juni, så skal du komme forbi os på Folkescenen foran Grønbechs Hotel i Allinge Havn. Hvis du ikke skal til Bornholm, så vær med hele vejen her på vores omfattende Folkemødeside.

quote Vi skaber en oase, hvor man kan lege og tanke op på godt humør og ny indsigt.

Nanna Holst, journalist på TV 2 Lorry

- Vi skal have det sjovt, og vi skal grine sammen på den hyggelige terrasse foran Grønbechs Hotel. Vi har en perlerække af kendte og kloge mennesker, der har sagt ja til at dyste på regionale jokes og gøre os klogere på, hvordan de bruger humor og positiv tænkning til at skabe succes i deres liv, siger TV 2 Lorrys Nanna Holst.

Den mangeårige journalist på TV 2 Lorry er vært på Folkescenen og vil i løbet af de tre folkemødedage have samtaler med interessante gæster fra hele landet, som gør sig gældende i politik, kulturliv eller som iværksættere.

Vi skaber en oase

- Vi skaber en oase, hvor man kan lege og tanke op på godt humør og ny indsigt. Vi gør det kort, fyndigt og uformelt – og jeg er virkelig stolt af det hold, vi har fået sat. Det spænder bredt fra blandt andre Hus-Forbi- sælgerne Påske og Pinse til pizzakongen Gorm Wisweh, den afholdte franske ambassadør Francois Zimeray og den nye amerikanske ambassadør Carla Sands sammen, to biskopper, den globale samfundsforandrer og madspildsbekæmper Selina Juul og ekstremsportsudøverne Team Tvilling, der arbejder for mere end deres egne medaljer, fortæller Nanna Holst.

Der er også nogle af de sjoveste folketingspolitikere, en forsker i humor, en satiretegner, der karrikerer folkemødearketyperne live på scenen og mange, mange flere.

quote Jeg kan stadig grine over den her: "Vil du ha' en pose til din deodorant?" - "Nej tak, Jeg tar' den under armen

Line Baun Danielsen

- Vi er godt klar over, at kun en brøkdel af Danmarks befolkning kan være til stede på Folkemødet, men der har vi en styrke i at være mediehuse, der er vant til og har platformene til at dele vores indhold. Vi sørger for at live-streame alle HumorAkademier på vores hjemmeside og lægger også alt det andet, som vi finder på, ud på folkemødesiden, forklarer Nanna Holst.

Line Baun griner af deo-joke

Gennem foråret har hver TV 2 Region indsamlet vittigheder, som vi synes er sjove rundt om i landet her i 2018.  Vi har samlet vitserne i et Joke Battle spil, som man kan hygge sig med ved bordene på Bornholm mellem samtalerne på scenen – eller derhjemme over frokosten, aftensbordet eller ude i solen. Her kan man vælge jokes opdelt på landsdele og dyste med dem, ligesom vores to værter herunder.

Man kan også vælge at få dem læst op på den dialekt eller accent, der er i det område, de er samlet ind i. Hver region har bedt kendte stemmer indtale vitserne, og her i Hovedstadsområdet vil trofaste seere kunne glæde sig til et genhør med Line Baun Danielsen, TV 2 Lorrys populære vært gennem mange år. Hun havde selv svært ved at holde masken hele vejen, da hun skulle lægge stemme til:

- Vi er i genren for vandede vitser, men nogle af dem er overraskende spidsfindige. Jeg kan stadig grine over den her: "Vil du ha' en pose til din deodorant?" - "Nej tak, Jeg tar' den under armen", smiler Line Baun Danielsen.

Joke Battle spillet kan hentes på www.hvadgrinerduaf.dk og fungerer fremragende på en smartphone.

Slå jer ned hos os

- Vi håber, at mange af dem, som vi hver dag er i kontakt med på vores tilsammen ni medier, har lyst til at slå sig ned på vores terrasse og hygge sig sammen med os - om det er brugere, seere, folkevalgte, samarbejdspartnere eller nye og gamle venner af vores huse. For det, som vi har sammen mellem scenerne, er mindst lige så vigtige på et Folkemøde, som det, der foregår på scenerne. Det er i samtalen - uden for vores vante ekkorum - at vi for alvor lærer nyt, mener Nanna Holst.

TV 2 Regionerne og Altinget åbner Folkescenen ved frokosttid torsdag d. 14. juni med komikerduoen Rasmus Botoft og Martin Buch, som deler gavmildt ud af deres observationer fra mange år på Folkemødet med snobberne fra Rytteriet. Vi runder af lørdag eftermiddag d. 16. juni med Selina Juul fra Stop Spild af Mad i samtale med de konservatives politiske ordfører og madspildsven Mette Abildgaard, valgt i Nordsjælland, om samfundsforandring gennem begejstring og nul kroner på lommen.

Se hele programmet for folkescenen her. Vi glæder os - og vil meget gerne have dig med!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere