Borgmester på Folkemødet: "Det er speed-efteruddannelse"

Helsingørs konservative borgmester lærer meget af at tage på Folkemødet. Der er adgang til store mængder vigtig viden på kort tid og så skal der netværkes.

I solen foran Ledelsesscenen, Kommunernes Landsforenings scene, møder vi Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær. Hun her netop gået af podiet, hvor hun har deltaget i en debat om, hvordan topchefer og politikere kan udvikle offentlig ledelse. 

- Folkemødet kan netop inspirere, motivere og så møder man dem, man gerne lige vil have en snak med for at få styrket sit netværk. Så det er en festival for politisk udsyn, virke og alt muligt, siger hun.

Hun har været på Folkemøde seks gange, som folketingsmedlem, som minister og nu som borgmester for Helsingør. Og erfaringen gør, at hun kan fokusere på det vigtige blandt de over 3.000 debatter og events: 

- De første gange jeg var til Folkemøde, så rendte jeg rundt til 10-13 debatter og arrangementer. Jeg kan næsten ikke huske det ene fra det andet. Nu har jeg været meget bedre til at at tage det ud, som kan inspirere mig og tage det ud, hvor jeg kan fortælle om, hvor Helsingør er rigtigt gode til noget. Og på der hvor jeg vil blive klogere og møde  nogle mennesker jeg ikke ellers har mulighed for at møde, siger Benedikte Kiær, Kons.

Speed- efteruddannelse for borgmestre

- Jeg synes, jeg har mødt pænt mange borgere fra kommunen. Og det giver jo en afslappet og uformel snak om de emner, der er oppe hos os. Uanset partitilhørsforhold, siger Benedikte Kiær.

Og at hun er på Folkemødet gavner faktisk hendes borgere, mener hun: 

- Man kan sige, at min deltagelse er en slags speed-efteruddannelse for borgmestre. Man får en masse viden om noget man gerne vil blive klogere på, på utrolig kort tid, siger hun. 

Folkemødet har udviklet sig meget på de otte år det har været holdt, oplever Benedikte Kiær:

- I starten var det lobbyister, politikere og journalister, der tullede rundt mellem hinanden. I dag tror jeg, der er flere borgere end der er politikere og journalister. Der er helt klart en overvægt af borgere fra alle egne af landet, der tager nogle dage på solskinsøen og så lige prøver den her politiske festival og hører nogle spændende debatter, siger hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere