Stor guide: Disse artikler, debatter og tests klæder dig på til valget

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds til folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni? Fat mod! TV 2 Lorry har lavet en guide til dig med nyttige artikler, debatter og tests, der forhåbentlig kan gøre dig klogere på, hvor blyantstregen skal sættes i stemmeboksen.

At være eller ikke at være… med i EU-samarbejdet om forsvar og sikkerhed.

Det er spørgsmålet den 1. juni, når Danmark skal stemme om, hvorvidt vi skal afskaffe eller beholde det danske EU-forsvarsforbehold.

Dermed er det et klassisk ja/nej-spørgsmål, vælgerne bliver stillet overfor bag gardinet i stemmeboksen, hvor den konkrete ordlyd på stemmesedlen er:

Stemmer du ja eller nej til, at Danmark kan deltage i det europæiske samarbejde om sikkerhed og forsvar ved at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet?

Selvom du i stemmeboksen ikke bliver præsenteret for en meterlang stemmeseddel, hvor alskens partier og kandidater er repræsenteret, kan det fortsat være svært at finde ud af, om man vil stemme ja eller nej til at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet.

Derfor har TV 2 Lorry i bedste public service-stil samlet en række nyttige artikler, debatter og tests fra flere danske medier, der skal klæde dig på til at stemme om forsvarsforbeholdet.

Det forkromede overblik

Det mener partierne

Debatter om forbeholdet

Hvad mener du?


I videoen nedenfor kan du se, hvordan det gik til, da forsvarsforbeholdet blev stemt igennem i 1993. Dengang første det til en voldsom gadekamp på Nørrebro i København, hvor politiet skød mod demonstranter.Mest læst i dag

Se flere

Politik

20211023-171934-L-1920x1280we

Intern uro udstiller kriseramt konservativ kronjuvel

20210203-143236-L-1920x1280we

Én sjællandsk eks-DF’er har allerede meldt sig under Støjbergs faner – to flere kan være på vej

Benzinpriser

Overblik: Her er punkterne i aftalen om kompensation for stigende priser

20200818-115842-A-1600x1066we

Se din kommune: Byggeprojekter på stribe udskydes i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere