Serie Fødevarerevolutionen fra Frederiksberg

20:19

Dette afsnit

Fødevarevidenskabens historie - Magien i det grove brød (4:4)

Brød og grød var det, vi spiste mest af, indtil kartoflen blev udbredt i Danmark i begyndelsen af 1800-tallet, og brød bliver ikke mindre vigtig fremover, hvor vi skal spise mere plantebaseret.

Bliv klogere på, hvorfor det i princippet er gak i låget at spise brød af hvidt hvedemel, når brød af fuldkorn er smækfuld af vigtige næringsstoffer og endda kan forebygge flere kræftformer hos mænd.

01/04/2019

Landbohøjskolen på Frederiksberg har spillet en vigtig rolle for, at vi i dag har sunde og sikre fødevarer, der kan holde sig i længere tid. Stedet spiller stadig en vigtig rolle for, at vi i fremtiden kan sikre mad nok til klodens voksende befolkning på en bæredygtig måde. Få indsigt i fødevarevidenskabens banebrydende udvikling og store betydning for samfundsudviklingen med rødder på Rolighedsvej på Frederiksberg. Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole på Frederiksberg er i dag en del af Københavns Universitet.

Foto: Sort-hvide/Sepia billeder: Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, Danmark på film. 

Afsnit

Alle serier A-Å