Serie Fødevarerevolutionen fra Frederiksberg

32:48

Dette afsnit

Fødevarerevolutionen: Fra sur mælk til eksporteventyr (1:3)

I slutningen af 1800-tallet var videnskabsfolk optagede af madspild, ligesom i dag – men med lidt omvendt fortegn. For gik fødevarer til spilde, sultede befolkningen. Med etableringen af Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole på Frederiksberg i 1858 begyndte fødevarevidenskabens historie. Gennem visionær forskning, formidling og uddannelse, hjalp centrale personer det danske landbrug med at bane vejen for et kæmpe eksporteventyr af smør og bacon. Fødevarevidenskabens historie – Revolutionen fra Frederiksberg, del 1 er produceret af Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab (FOOD)

22/05/2019

Landbohøjskolen på Frederiksberg har spillet en vigtig rolle for, at vi i dag har sunde og sikre fødevarer, der kan holde sig i længere tid. Stedet spiller stadig en vigtig rolle for, at vi i fremtiden kan sikre mad nok til klodens voksende befolkning på en bæredygtig måde. Få indsigt i fødevarevidenskabens banebrydende udvikling og store betydning for samfundsudviklingen med rødder på Rolighedsvej på Frederiksberg. Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole på Frederiksberg er i dag en del af Københavns Universitet.

Foto: Sort-hvide/Sepia billeder: Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, Danmark på film. 

Alle serier A-Å