Klubformand efter vanvittig vold: Vi er lige så meget ofre

Mine spillere fik tæsk af de samme gerningsmænd, lyder det fra FC Albertlunds formand efter grim fodboldvold i weekenden.

- Jeg oplevede, at tilskuerne gik helt amok. De slog mig og flere af mine spillere. Det eneste, jeg så, var drengen, der lå inde i midten. 

Sådan lyder det tirsdag fra Güney Hayal, der er formand for FC Albertslund. Han ligger efter eget udsagn derhjemme med en hjernerystelse efter en meget omtalt Serie 2-kamp mellem Albertslund og Hundige lørdag.

'Drengen', Güney Hayal omtaler, er en af de Hundige-spillere, der blev udsat for grov vold i forbindelse med fodboldkampen.

Ifølge kampens dommer, Bo Bauer, blev kampen fløjtet af før tid, fordi han fik en knynæve i baghovedet. Det skete i forlængelse af, at han havde givet en spiller fra FC Albertslund det røde kort for trusler. 

quote Det var mig, der var ovenpå drengen og beskyttede ham. Jeg kan bare huske, at jeg ville beskytte ham, og så har jeg et blackout. 

Güney Hayal 

Slutfløjtet fik både trænere og omkring 20 tilskuere til at gå amok, har Bo Bauer fortalt til Ekstra Bladet.

- Både jeg og Hundiges spillere, der absolut intet havde gjort, blev overfaldet. Jeg fik et spark og et slag på kinden. Men så lod de mig være og koncentrerede sig om modstanderholdet. Målmanden fra Albertslund gav en af modspillerne en skalle, så denne gik i gulvet. Og så begyndte alle Albertslund-spillerne at sparke på ham, sagde Bo Bauer søndag til Ekstra Bladet. 

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, lyder det fra et øjenvidne, der her fortæller om volden på Albertslund Stadion.

Det var denne dreng, formanden fra FC Albertslund løb hen til og kastede sig over, fortæller han til TV 2 Lorry.

- Det var mig, der var ovenpå drengen og beskyttede ham. Jeg kan bare huske, at jeg ville beskytte ham, og så har jeg et blackout. Da jeg kommer til mig selv, er alle væk, siger han tirsdag til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at drengens far siden har ringet til ham og takket ham for, at han reddede sønnens liv.

quote Vi er lige så meget i offerrollen som Hundige-spillerne er. Vi er selv blevet tæsket af de samme gerningsmænd.

Güney Hayal

Güney Hayal kan ikke genkende billedet af, at det var hans spillere, der sammen med tilskuere startede 'voldsorgiet', som det er blevet beskrevet.

- Vi er lige så meget i offerrollen som Hundige-spillerne er. Vi er selv blevet tæsket af de samme gerningsmænd. Jeg håber virkelig, det er blevet videofilmet, for så kan sandheden komme frem. Det er det eneste, jeg venter på, siger han til TV 2 Lorry.

Klubformanden mener altså, at det var kampens tilskuere, der skabte ragnarokket, men han medgiver, at han er ikke er det mest pålidelige øjenvidne, da han selv var kortvarigt bevidstløs som følge af slag og spark.

- Spillerne siger, at de prøver at trække tilskuerne væk. Jeg kan ikke sige, om det passer, for jeg kan ikke huske noget, siger han til TV 2 Lorry. 

Han er meget ked af episoden og har stadig svært ved at acceptere, at episoden lørdag rent faktisk fandt sted.

- Det kan ikke beskrives. Alle tager afstand fra sådan noget her, siger Güney Hayal til TV 2 Lorry. 

FC Albertslund er tirsdag blevet suspenderet fra alle kommunens baner og anlæg. Suspenderingen gælder i første omgang, mens DBU finder ud af, hvad der er foregået og hvilke sanktioner, klubben eventuelt skal have.

FC Albertslund Fanclub har i Facebook-opslag søndag skrevet følgende om episoden: