Stort fald i antallet af flygtninge fra Danmark til Sverige

Antallet af flygtninge, der ankommer til Skåne fra Danmark, faldt kraftigt på den første dag med id-kontrol.

Mandag, som var den første dag med svensk id-kontrol, faldt antallet af flygtninge og migranter, der ankom til det sydlige Sverige fra Danmark, kraftigt. Det oplyser politiet i Skåne ifølge AFP.

Politiet i den sydsvenske region oplyser tirsdag, at man mandag registrerede i alt 48 flygtninge og migranter til Skåne fra Danmark. Siden 29. december er der til sammenligning blevet registreret mindst 200 om dagen på nær nytårsdag.

- Det er et kraftigt fald. Samtidig har det kun varet en dag (siden id-kontrollen blev indført), og vi kan ikke udelukke, at flygtninge vil finde andre måder at komme ind i Sverige, siger polititalskvinde Ewa-Gun Westford ifølge AFP.

I et forsøg på at dæmme op for tilstrømningen af flygtninge og migranter har Sverige siden midnat mellem søndag og mandag krævet billed-id for alle rejsende ind i landet.

Den svenske kystvagt siger, at den er forberedt på muligheden for, at flygtninge nu vil forsøge at krydse Øresund illegalt på deres vej til Sverige fra Danmark.

- Vi er nødt til at være forberedte på det faktum, at folk kan søge andre veje end over Øresundsbroen eller med færge, uanset om der står et dansk netværk bag, eller om der er tale om individuelle initiativer, siger talsmand for kystvagten Mattias Lindholm til nyhedsbureauet TT.

Eliot Wieslander, der er administrerende direktør for den svenske afdeling af den humanitære organisation Verdens Læger, siger, at illegale bådoverfarter giver grund til bekymring.

- Det, vi frygter mest, er, at Øresund bliver et andet Middelhavet, siger hun.

- Vi oplever ikke den samme mængde mennesker som i Middelhavet, men vi har allerede modtaget rapporter om folk, der forsøger at krydse i uregistrerede både, tilføjer hun.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere