Kommuner får flygtningeudgifter for millioner

Allerød og Helsingør er blandt de kommuner, der kommer til at betale store millionbeløb for at huse og integrere flygtninge.

I 2015 og 2016 får Allerød Kommunen en nettoudgift på 41,6 millioner kroner for at huse og integrere flygtninge. I Helsingør får kommunen i 2016 et minus på 9,5 millioner i flygtningeregnskabet.

Det skriver BT, der har fået indsigt i notater, der sætter tal på kommunernes udgifter til flygtninge. Tallene viser kommunernes reelle udgifter, efter de har modtaget det pengebeløb, som staten kompenserer kommunerne med.

I Allerød Kommune forventer kommunen 130 flygtninge samt familiesammenføringer i 2015 og 2016. Det kommer til at koste kommunen 135,6 mio. kroner. Med i regnskabet er også flygtningene fra tidligere år, som fortsat har flygtningestatus. Men ifølge BT får kommunen kun kompenseret 94 millioner af staten i særlige tilskud og udligningsordninger samt refusioner.

Allerød Kommune har altså en nettoudgift på 41,6 millioner kroner i 2015 og 2016.

- Det er en kæmpe udfordring for os. Den påtager vi os selvfølgelig at løse, så vi får en god integrationsproces. Men der er ingen tvivl om, at staten tørrer en stor del af regningen af på kommunerne. Jeg mener ikke, at det er en kommunal opgave at finansiere så meget af den samlede regning, siger Allerøds konservative borgmester Jørgen Johansen til BT

I Helsingør har kommunen også udarbejdet et notat, der viser, hvor store udgifter kommunen har til flygtninge.

Af notatet fremgår det, at Helsingør Kommune i 2016 har et minus på 9,5 millioner i flygtningeregnskabet, fordi de statslige refusioner ikke rækker til at dække udgifterne på 24,4 mio. kroner, som integrationsindsatsen vurderes at koste, skriver BT.

- Udgifterne er et kæmpe problem, for vi har samtidig stigende udgifter på sundhedsområdet. Det betyder, at vi er nødt til at finde besparelser andre steder. Og det går ud over serviceniveauet i kommunen, fordi der bliver færre til at betjene borgerne, siger den konservative borgmester i Helsingør Kommune Benedikte Kiær til BT.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere