Flygtninge belaster akutte boliger

62 mennesker står på akutboliglisten og dertil kommer de flygtninge, der mangler en bolig.I nogle tilfælde får flygtningene tilbudt en bolig hurtigere end andre på akutlisten.

Omtrent 70 flygtninge kommer til Hørsholm i år, og politikere og Hørsholm Kommune kæmper med at finde både midlertidige og permanente boliger til de mange mennesker.

Også på kommunens akutboligliste kan man mærke, at der er pres på boligerne i Hørsholm.

- Flygtningene lægger et pres på listen. Dem, vi prioriterer på listen lige nu, er flygtninge, fordi det er lovbestemt, og så prioriterer vi enlige med mindreårige børn, fordi det har politikerne i kommunen vedtaget, siger Borgerservicechef i Hørsholm Kommune, Sune Johansson.

Der er nu skrevet 62 mennesker op på akutboliglisten og dertil kommer de flygtninge, der mangler en bolig. I nogle tilfælde får flygtningene tilbudt en bolig hurtigere end andre på listen.

Borgmester Morten Slotved (K) ser det som en stor udfordring at få plads til alle og er parat til at se på, om kommunen skal have flere boliger i spil.

- Der er et stort behov for det her, og det er en kæmpe problematik. Jeg kunne godt forestille mig, at vi kommer til at ombygge nogle ejendomme i Hørsholm for at løfte akutbolig problematikken, siger Morten Slotved.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere