Sidste chance: Meld jer til Fantastiske Fællesskaber

Team Tvilling Gribskov matcher seje sportsfolk med og uden gode løbeben. Sprinten er nu sat ind for at vinde dette års store pris på 100.000 kr.

Søndag deltog en kæmpe flok fra Team Tvilling Gribskov i CPH Half Marathon. Det kræver stor styrke af både løberen i vognen og den, der skubber, at holde til så lang en tur. 100.000 kr. vil gøre det muligt at købe nye løbevogne, så endnu flere kan kan komme med i den livsbekræftende guppe. Foto: Team Tvilling Gribskov

Det er i høj grad kærligheden til løb, frisk luft og latter, der bringer løbere og handiatleter sammen i Team Tvilling Gribskov. Resultatet er venskaber, hvor alle  glemmer, at nogen i gruppen har handicap og andre ikke har,

- For os handler det om at nedbryde den berøringsangst, som mange mennesker har over for handicappede. Der er en masse sjov og glæde i livet, og det opnår vi sammen, fortæller Charlotte Teolander fra Team Tvilling Gribskov.

Læs også Når dragterne er på, forsvinder alt andet: Hos os er alle helte

Tilmeldingen lukker snart!

 • Til og med d. 18. september kan alle tilmelde et fællesskab ud over det sædvanlige.
 • Herefter vil en jury nominere fem fællesskaber i hver TV 2 Region.
 • Fællesskaber, der har søgt tidligere år, men ikke opnået nominering, må gerne melde sig til igen.
 • I sidste ende afgør borgerne ved afstemning, hvilket fællesskab i hver TV 2 Region der vinder titlen som årets Fantastiske Fællesskab og modtager prisen på 100.000 kr. til at udvikle netop deres fællesskab.
 • Du kan tilmelde dit fantastiske fællesskab her.

Løbetræning hver søndag
Hver søndag sørger de mange frivillige for at organisere løbetræning. Naturen i Gribskov spiller sin egen positive rolle for følelsen af livsglæde, fællesskab og muligheder.

- Det giver en god fælles oplevelse af, at være en del af noget socialt og noget hygge, fortæller Charlotte Teolander.
 

Vi gør meget ud af at udfordre vores medlemmers måder at se sig selv på

Charlotte Teolander, Team Tvilling Gribskov

Kender du et fællesskab, der bidrager til og tager særligt ansvar i sit lokalområde, så kan du tilmelde det her.

Læs også Søspejdere vil vinde 100.000 kroner: Børnene skal selv knokle for præmiepengene

Men Team Tvilling Gribskov deltager også i strabadser, som andre uden udfordringer eller ekstra belastning oplever som hårdt nok i sig selv.

Søndag stod den på 21,0975 km. rundt i Hovedstaden for løberne og handiatleterne fra Gribskov. Det er udfordringer som den her, der løfter troen på, hvad man i grunden kan. Her passerer gruppen i øvrigt TV 2 Lorry på Frederiksberg.  Foto: Team Tvilling Gribskov

Senest har de deltaget i Copenhagen Half Marathon

- Vi gør meget ud af at udfordre vores medlemmers måder at se sig selv på og afprøve grænser. Vi ser altid muligheder frem for begrænsninger, og alle møder altid glade op, fortæller Charlotte Teolander. 

Læs også Tidligere kriminel: Min korleder var mit lys i mørket

TV 2 Lorry er for tredje gang gået sammen med seks andre TV 2 Regioner, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet, og Made By Us om at hylde og lære af Danmarks mest Fantastiske Fællesskaber. 

Et godt fællesskab bliver endnu bedre, når andre får øje på det, som man har sammen.

Louise Adrian, Leder af Fangekoret, Medlem af TV2 Lorrys jury

Tirsdag d. 24. september skal TV 2 Lorrys jury udvælge fem fællesskaber blandt de tilmeldte. De fem nomineres til Årets Fantastiske Fællesskab 2019 og går videre i processen mod prisen på 100.000 kr.

Louise Adrian vandt Fællesskabsprisen 2018 for sit betydningsfulde arbejde i spidsen for Fangekoret. I år er hun med til at pege på de fem fællesskaber, der går videre i Fantastiske Fællesskaber 2019. Foto: Andreas Madsen

- Jeg glæder mig meget over at være med til at finde og hylde fællesskaber, uanset om de bliver nomineret eller ikke. Det er fantastisk at høre om alle de fællesskaber, som man ikke kendte til, men som er helt unikke og har en uvurderlig betydning for alle, som er med, siger Louise Adrian. 

Personligt har jeg altid selv fundet  glæde og styrke og energi i fællesskaber omkring musikken.

Louise Adrian, Leder af Fangekoret, Medlem af TV2 Lorrys jury

Hun blev selv hyldet sidste år for sin evne til at skabe lys i mørket for indsatte gennem sit hjertebarn gennem 25 år: Fangekoret.

- Personligt har jeg altid selv fundet  glæde og styrke og energi i fællesskaber omkring musikken. Det har også betydet at jeg har haft et godt og langt arbejdsliv, som er funderet på fællesskab og som er berigende på alle måder, fortæller Louise Adrian.

Sådan foregår Fantastiske Fællesskaber 2019

 • August: Tilmelding åbner 26. august og slutter 18. september.

 • September: Fem fantastiske fællesskaber nomineres i hver TV 2 Region. Fællesskaberne udvælges af en lokal jury bestående af lokale ildsjæle, en fondsrepræsentant og en TV 2 Regionsdirektør.
  Herefter laver hver TV 2 Region en præsentationsvideo af hvert nomineret fællesskab med det, der gør fællesskabet fantastisk.

 • November: Videoerne med de nominerede fællesskaber gøres offentlige og delbare. Nu kan alle stemme på TV 2 Regionernes hjemmesider og sms på det fællesskab, de synes skal vinde æren og den store pris som Årets Fantastiske Fællesskab 2019 i hver TV 2 Region.

 • 22. november: Vinderen kåres i hver TV 2 Region ved en prisoverrækkelse. Der er 100.000 kr. på spil i hver landsdel - så reserver dagen og aftenen nu!

      

       Du kan tilmelde dit fantastiske fællesskab her

Se mere

For at det allerede fantastiske fællesskab i Team Tvilling Gribskov kan udvikle sig yderligere, er der især brug for flere løbevogne. De er specialdesignet, så den siddende løbers krop får bedst mulig støtte - og så sporty, at den på ingen måder minder om en kørestol. Det koster.

- Hvis vi vinder de 100.000 kr., står flere løbevogne øverst på listen. Og så vil vi også rigtig gerne holde en stor fest for at fejre alle de skønne, søde, sjove og hjælpsomme frivillige, som gør et stort stykke arbejde, søndag efter søndag, siger Charlotte Teolander fra Team Tvilling Gribskov.

Team Tvilling Gribskov bygger på et godt sammenhold, hvor alle hjælper hinanden, der er plads til alle, og man hver gang modtages med åbne arme. Billedet her fra sensommerens "Esrum Sø Rundt" siger det meget godt.  Foto: Team Tvilling Gribskov

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik