Kendt filosof får tankerne i gang på nye vandreruter

I maj blev en Kierkegaard-rute indviet i Gilleleje, så fulgte en rute i København, og nu spreder konceptet sig måske til Berlin og USA.

Det er de store spørgmål i livet, som man får vendt, mens man går. 

Spørgsmål, man glemmer i hverdagen, men som på Kierkegaardstien ved Gilleleje får plads og tid. 

Om naturen, mennesket og sin egen rolle som leder, forælder, ven.

Kierkegaard by Nature er en interaktiv vandrerute. Den blev indviet i maj, og strækker sig over 12 kilometer fra Stejlepladsen i Gilleleje Havn. Nogle måneder senere fulgte en lignende vandring i København.

Manden bag ruten, Jakob Aagaard Mortensen, har erfaret, at man kommer til at tale mere frit, når man går sammen. At vandreturen og den fælles aktivitet gør, at man kommer tættere på hinanden. 

-  Det bliver nemmere at møde hinanden, fordi man også har fokus på sine skridt. Der opstår en intimitet, når man går skulder ved skulder, siger Jakob Aagaard Mortensen.

På turen i Gilleleje møder man i alt 12 poster. Man køber appen til cirka 35 kroner, og så lytter man ved hver post på et Kierkegaard-citat.

Man taler om betydningen af citatet, og derefter taler man sammen ud fra en række underspørgsmål, mens man bevæger sig hen af stien. Det er måske især der, man kommer til at tale om de store spørgsmål, der går helt nær på de prioriteringer og værdier, der driver en i hverdagen.

Ledere på tur

Tanken er, at man taler mere frit, når man går sammen og ikke sidder over for hinanden. At man bruger kroppen, mærker gruset under fødderne, solen, regnen, og giver tanker og overvejelser plads og tid.

De sidste fem år har Jakob Aagaard Mortensen også afholdt ledelseskurser, hvor man vandrer i fem dage. 

Han laver cirka fire kurser hvert år, to af dem i samarbejde med Fagforeningen Lederne. 

quote De kommer hjem med en meget klarere bevidsthed om, hvad de vil prioritere og bruge resten af deres liv på

Jakob Aagaard Mortensen

Han har oplevet, at folk skiftede job og kurs, efter de havde være på kurset og i det hele taget fik klarhed over deres prioriteringer. 

- De kommer hjem med en meget klarere bevidsthed om, hvad de vil prioritere og bruge resten af deres liv på, siger Jakob Aagaard og fortsætter:

- Der er også folk, der efterfølgende får taget fat om den konflikt, der har været med en anden chef eller lignenede.

Han nævner ordet uhøjtidelighed. For han synes, vandringen gør, at folk glemmer roller og hierarki og taler mere ærligt sammen.

- Når man går og står i det samme tøj og får de samme vabler, så er alle lige, lige meget om man har været leder i to år eller er øverste chef, siger Jakob Aagaard.

Flere ruter på vej

Det tager estimeret mellem tre og fem timer at bevæge sig de 12 kilometer, lytte til citraterne, diskutere spørgsmålene. 

Søren Kierkegaard har blandt andet skrevet: 

”Tab for alt ikke lysten til at gå: Jeg går mig hver dag det daglige velbefindende til. Og går fra enhver sygdom; Jeg har gået mig mine bedste tanker til. Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den” 

For nylig er der også åbnet en Kierkegaardrute i København, og der kan også være en lignende rute på vej i Berlin og i Silicon Valley i USA, fortæller Jakob Aagaard Mortensen.

Du kan se serien På Eventyr i Vandresko her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik