Region Hovedstaden giver EM-billetter tilbage - tvivlsomt om det var lovligt

Ansatte i Region Hovedstaden må aflevere deres EM-billetter tilbage. Regionen er i tvivl, om de offentligt ansatte lovligt kunne tage imod dem.

Tusindvis af fodboldfans står til at misse chancen for at deltage ved EM i fodbold 2020, når det bliver afholdt i København til sommer på grund af coronarestriktioner.

Alligevel var en bunke billetter til den store sportsbegivenhed havnet i favnen hos de ansatte i Region Hovedstaden.

quote Det er tvivlsomt om billetterne lovligt ville kunne uddeles til og anvendes af regionens personale og/eller politikere

Uddrag fra mail til Regionsrådets medlemmer

Dansk Boldspil-Union har nemlig tilbudt regionen seks billetter til Danmarks tre kampe samt til den 1/8 finale, der spilles i parken - hvilket udgør 24 billetter i alt.

De ansatte i regionen må dog glemme alt om at deltage i begivenhederne ved årets EM - med mindre de vel at mærke skaffer billetter på egen hånd.

Region Hovedstaden har nemlig besluttet at give billetterne tilbage, oplyser de i en mail til TV 2 Lorry.

'Administrationen har besluttet, at give de tilbudte billetter tilbage til de danske fodboldfans, der har fået beskåret deres billetantal med 60% som følge af coronarestriktioner,' lyder det i mailen.

I en orientering, som blev sendt til regionsrådets medlemmer, som TV 2 Lorry har set, fremgår det, at billetterne bliver givet tilbage som en "håndsrækning til de danske fodboldfans".

På grund af coronapademien blev EM i første omgang udskudt fra 2020 til 2021, ligesom adgangen for tilskuere blev sænket markant i Parken. Parken kan rumme 15.900 tilskuere efter de gældende retningslinjer, der er udstukket af myndighederne.
På grund af coronapademien blev EM i første omgang udskudt fra 2020 til 2021, ligesom adgangen for tilskuere blev sænket markant i Parken. Parken kan rumme 15.900 tilskuere efter de gældende retningslinjer, der er udstukket af myndighederne.
Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

Gaver til offentligt ansatte er på kant med loven

Det er dog ikke den eneste grund - for billet-gaven til regionen bevæger sig lige på kanten af, hvad der er lovligt at tage imod som offentligt ansat:

'Det er tvivlsomt om billetterne lovligt ville kunne uddeles til og anvendes af regionens personale og/eller politikere. Det er derfor vurderet rigtigst at tilbagegive billetterne,' lyder det i mailen.

Region Hovedstaden skriver desuden, at man har fået forsikring om, at de tilbagegivne billetter vil komme danske fans til gode.

Det har ikke været muligt at komme til at tale med en repræsentant fra Region Hovedstaden for at få det skriftlige svar uddybet.

Billetterne blev ifølge Region Hovedstaden givet, fordi regionen er samarbejdspartner i forbindelse med EURO 2020.

Efter indstilling fra Erhvervs- og Vækstudvalget tilbage i juni 2017 bevilligede regionsrådet således 3,9 mio. kr. til fanzoneevents i forbindelse med afholdelsen af EM.

Foruden Region Hovedstaden har også Københavns kommune modtaget billetter - 90 almindelige billetter samt 24 VIP-billetter. 56 af disse sender kommunen dog retur til DBU, fordi de ikke har brug for dem, skrev TV 2 torsdag.

Adgangen for tilskuere i Parken under EM er blevet sænket markant på grund af coronapandemien, og derfor må færre fans end normalt blive lukket ind i Parken.

Efter de gældende retningslinjer fra myndighederne kan Parken nu rumme 15.900 tilskuere.