EM-arrangør: Ingen storskærm på Rådhuspladsen

Mens der ikke bliver vist EM på storskærm på Rådhuspladsen, kan der samles 3000 mennesker på Ofelia Plads.

Der bliver ingen rød-hvid folkefest til storskærmsarrangement på Rådhuspladsen i København under sommerens europamesterskab i fodbold. 

Det oplyser de danske EM-arrangører i en pressemeddelelse.

Danmark skal spille tre EM-kampe i Parken i København, hvor der også skal spilles en ottendedelsfinale.

Managing Director for Euro 2020 i København, Lene Kryger siger i et skriftligt svar til TV 2 Lorry: 

- Vi har arbejdet hårdt for at få den planlagte EM-fest på Rådhuspladsen til at lykkedes, men grundet restriktionerne kan vi desværre ikke tilbyde storskærmsvisning på Rådhuspladsen.

I pressemeddelelsen fremgår det, at der dog kan samles 3.000 mennesker på Ofelia Plads i København til storskærmsarrangement.

500 mennesker kan se EM-åbningskampen 11. juni samt Danmarks første EM-kamp mod Finland 12. juni på storskærm på Ofelia Plads. Fra 14. juni kan op til 1.000 mennesker se kampene på storskærm.

Op til 1.200 kan deltage i EM-festen ved Øksnehallen i København. Også her kan 500-1.000 mennesker overvære EM-kampene på storskærm.

- Vi er rigtig glade for, at vi stadig kan holde åbent i vores Football Village på Ofelia Plads og i Øksnehallen, så mange kan deltage i EM-festen på hjemmebane. Det betyder blandt andet, at fodboldfans fortsat kan opleve en masse aktiviteter og storskærmsvisning fra 11. juni til 11. juli, skriver Lene Kryger til TV 2 Lorry. 

Færre end planlagt

Antallet af deltagere er langt færre end planlagt, men de gældende conarestriktioner har sat grænser for arrangementernes størrelser. 

Inden coronapandemien blev det meldt ud, at Rådhuspladsen ville lægge fliser til den helt store folkefest. Siden har dog dog været uvist, om og hvor, der kunne vises EM-kampe på storskærm. 

I sidste uge åbnede regeringen og en række partier mulighed for, at danskerne kan samles om storskærme for at se fodbold under EM.

De ni aftalepartier nåede til enighed om at lempe en række forsamlings-restriktioner, der ellers var planlagt til 1. juli, før tid, når det gælder fanzone-arrangementer i København.

Det betyder, at sektioneringskravet for stående publikum ved udendørs-arrangementer i hovedstaden hæves til 500.

Samtidig lempes arealkravet til to kvadratmeter. Det betyder, at der skal være afsat minimum to kvadratmeter til hver person, der gæster de mulige fanzone-fester under EM.

Men de danske EM-arrangører har altså besluttet ikke at gennemføre arrangementet på Rådhuspladsen. 

I pressemeddelelsen fremgår det, at Lene Kryger, Managing Director for EURO 2020 i København, er "glad for, at det er lykkedes at sikre den folkelige del af værtskabet i samararbejde med de danske myndigheder."

- Vi er rigtig glade for, at vi i tæt og godt samarbejde med myndighederne har fundet en løsning for afvikling af både storskærmsvisninger og aktiviteterne på Ofelia Plads, der overholder retningslinjerne for større, udendørs events, siger Lene Kryger.