Torsdag åbner Zoo: Er klar til at hjælpe dig med kvik-test

Når Zoologisk Have i København genåbner torsdag, har havens gæster mulighed for at lade sig kvikteste i dyreparkens gamle direktørbolig.

Når Zoologisk Have i København torsdag formiddag klokken 10.00 lukker portene op for gæster for første gang siden december, så bliver det med et helt nyt setup.

Som et led i regeringens genåbningplan, skal havens besøgende fremvise en højest 72 timer gammel coronatest med et negativt testsvar for at kunne blive lukket ind.

Derfor har haven i samarbejde med Frederiksberg Kommune oprettet et testcenter, som gæsterne, der skal i zoologisk have, kan benytte forud for besøget.

Det bekræfter Københavns Zoologiske Haves presse- og kommunikationschef, Jacob Munkholm Hoeck, overfor TV 2 Lorry.

- I den gamle direktørvilla har vi i samarbejde med Frederiksberg Kommune fået indrettet et kviktestcenter. Her er åbnet op, så man kan gå ind ad en dør ud mod gaden, få foretaget en test og så blive lukket ud igen. Et kvarter senere har man så et svar.

- Så hvis gæster møder op herinde (ved zoologisk have, red.) uden et testresultat, så kan vi hjælpe og løse det, siger han.

Jacob Munkholm Hoeck fortæller, at det er Frederiksberg Kommune, der har stillet deres testmandskab og -materiale til rådighed. Han fortæller videre, at aftalen først kom på plads onsdag, og man torsdag morgen fortsat er i gang med de sidste forberedelser af kviktestcentret frem mod åbningen klokken 09.00.

- Det er for alle, der har behov for at få foretaget en test. Det er ikke fordi de nødvendigvis skal i zoologisk have bagefter.

- Vi vil henvise til det som en oplagt mulighed for vores gæster, men alle er velkommen til at benytte centret.

Genåbning kræver ny strategi

Som et led i genåbningplanen er det et krav fra myndighederne, at alle udendørs kulturtilbud skal sikrer sig, at deres besøgende har et negativt coronasvar, som er højest 72 timer gammelt.

For Københavns Zoologiske Have har det givet udfordringer, som de har været nødt til at løse frem mod genåbningen af haven torsdag formiddag.

Rent praktisk har man løst det ved, at man har opstillet to pavillontelte ved havens indgang. Her skal gæsterne - der er fyldt 14 år - fremvise dokumentation for et negativt coronasvar samt ID.

Selvom det er lykkedes at opfylde myndighedernes krav, så frygter Jacob Munkholm Hoeck, at det alligevel kan påvirke antallet af gæster, der lægger vejen for Zoologisk Have i København.

- Vi er super glade for, at vi åbner. Men vi er også en smule bekymret for, at det her benspænd gør, at folk bliver væk. Det er ikke længere så nemt at tage en spontan tur forbi zoologisk have, fordi det kræver forberedelse.

- Vi er bekymrede for, hvordan det påvirker gæstetallene og vores indtjening. Vi er ikke bekymret for, hvordan vi skal håndtere alt det rundt om, for det har vi gjort i snart et år.

Derfor håber han også, at det nye kvikcenter kan være med til at gøre et besøg i Københavns Zoologiske Have lettere.

- Vi er helt vildt glade for muligheden. For alle de hvad-nu-hvis-scenarier, som man kan stille op, bliver løst ved, at vi kan sende folk ned ad gade og få foretaget en kviktest, siger Jacob Munkholm Hoeck.