Sårbare og ældre borgere i Region H får fremskudt tilbud om vaccination

Borgerne bliver visiteret og kontaktet direkte af kommunerne, og de skal derfor ikke selv booke tid til vaccinationen.

Omkring 2.500 borgere i 17 kommuner i Region Hovedstaden kan i uge 8 blive vaccineret for corona ved fremskudte vaccinationstilbud i deres kommuner.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Tilbuddet er til ældre og sårbare borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje, samt borgere over 85 år, som har vanskeligt ved selv at komme hen til et vaccinationscenter.

De ligger i målgruppe 2 og 3 i den såkaldte vaccinationsplan.

Borgerne bliver visiteret og kontaktet direkte af kommunerne, og de skal derfor ikke selv booke tid til vaccinationen, der er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommuner, regionen og praktiserende læger. 

Region Hovedstadens Apotek står for transport og opblanding af vacciner. Kommunerne sørger for lokaler og transport af borgere, og praktiserende læger vaccinerer.

17 kommuner med fremskudt vaccinationstilbud i uge 8

Flere vaccinationer på plejehjem

De fremskudte vaccinationer kommer ud til de enkelte kommuner i perioden tirsdag den 23. februar til torsdag den 25. februar, hvor borgerne kan få vaccinen fra Pfizer Biontech.

Der har været dialog med alle 29 kommuner om de fremskudte vaccinationstilbud, og 17 kommuner deltager i samarbejdet denne gang.

De borgere, der får gavn af tilbuddet, vil blive kontaktet af kommunerne med besked om dato, tidspunkt for vaccination og eventuel transport.

Det er tredje gang, at vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden rykker ud i kommunerne for at gøre det lettere for nogle af de meste sårbare ældre at blive vaccineret.

Foruden det fremskudte vaccinationstilbud vil der i den kommende weekend også blive gennemført en tredje vaccinationsrunde på næsten alle plejecentre i Region Hovedstaden. Der kan beboere, som for eksempel var smittede med covid-19 i forbindelse med én af de første to vaccinationsrunder, blive vaccineret anden gang.

Massiv kritik af bookingsystem

Hjemmesiden vacciner.dk, hvor borgere skal bestille tid til en vaccination, har den seneste tid været kraftigt kritisseret fra flere sider.

Mange borgere oplever nemlig lange køer for at komme ind på sitet blot for at konstatere, at der ikke er nogen ledige tider til vaccination.

Som borger, der skal bestille tid på hjemmesiden, er man nødsaget til at klikke sig ind på hvert enkelt vaccinationssted, på hver enkel dato, for at finde en ledig tid.

Det har skabt en masse unødig trafik på hjemmesiden og ikke mindst meget lange ventetider.

Den manglende brugervenlighed på vacciner.dk har fået politikere i Region Hovedstadens Sundhedsudvalg til at kritisere opbygningen af hjemmesiden.

- Jeg synes, det her har udviklet sig til lidt af et vaccine-cirkus, sagde Line Ervolder (K), medlem af Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden til TV 2 Lorry søndag.

TV 2 Lorry har tidligere været i kontakt med Danske Regioner, der fortalte, at de i samarbejde med Sundhedsministeriet arbejder på højtryk for at forbedre brugervenligheden på hjemmesiden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20_percent

playVaccine-succes i Furesø: Derfor ligger de i top

Folkeskoleklasse

Ny melding til vestegnskommune: Jeres skoler kan ikke åbne på mandag

20201102-162232-L-1920x1280we

Borgmester utilfreds efter ny melding fra ministerie: "Det er selvfølgelig skuffende"

20201203-094106-L-1920x1199we

Her åbner endnu et vaccinationscenter i Nordsjælland

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere