Københavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Med færre alkoholbevillinger lægger Københavns Kommune op til at sætte en stopper for fest og larm i gaderne i Indre By.

Flere borgere har længe været forstyrret af larm og støj fra barer og andre restaurationer i det indre Københavns gader i de sene nattetimer. 

Nu skal færre alkoholbevillinger i nattelivet muligvis være med til at give gaderne mere ro.

I det første udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan udarbejdet af Kultur- og Fritidsforvaltningen og Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, forslår man nu en mere restriktiv bevillingstilgang:

- Vi synes, det er uhensigtsmæssigt, at det bliver et mere drukbåret natteliv, der er, især i Indre København. Det har længe været til stor gene for beboerne, siger Franciska Rosenkilde (Å), der er kultur- og fritidsborgmester.

I planen står der, at man som udgangspunkt ikke vil give nye alkoholbevillinger i tidsrummet fra klokken 24 til klokken 5 om morgenen. Dette skal gælde for alle ugens dage i et stort område af det indre København.

Samtidigt ønsker kommunen ikke, at man skal forny de eksisterende bevillinger - heller ikke ved overtagelser.

Ønsker et balanceret natteliv

Franciska Rosenkilde håber, at den nye plan kan være med til at nedbringe drukkulturen i nattelivet og samtidig give flere mennesker i forskellige aldre lyst til at deltage kulturelt i det, København også har at tilbyde.

- Vi kigger mere nuanceret både på kategorierne af dem, man giver nattebevillinger, og også at bevillingerne ikke bare bliver givet automatisk, så vi har mere kontrol over det natteliv, vi gerne vil have i København, siger hun.

Udkastet, der vil indskrænke bevillingerne i det københavnske natteliv, vækker glæde hos formanden for Indre Bys Lokaludvalg, Bent Lohmann, der længe har kæmpet kampen for ro i gaderne.

- Vi synes, det er rigtig fint, at man tager fat i problemstillingen, om hvornår nattelivet egentlig skal lukke. Jeg har efterlyst det gennem mange år på vegne af borgerne, at vi får den snak om, hvornår er det egentlig, den store fest i nattelivet skal slutte, siger han.

Horesta: Ikke rimeligt at byde erhvervsdrivende

Hos Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, får forslaget dog en lunken modtagelse.

- Det betyder jo faktisk, at virksomheder ikke ved, hvad de har at drive forretning med over de kommende år, men også at værdien af deres virksomheder med et fingerknips vil blive meget mindre, siger Anette Hyldebrandt, der er chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Horesta.

Hun og organisationen så hellere, at nattelivsplanen fokuserede på nogle af de andre initiativer, der oplistes i udkastet, som restaurationerne er kommet med sammen med beboere og kommunen. For eksempel indsættelse af flere natteværter.

- Med den ene hånd vil kommunen gerne genrejse erhvervet efter coronakrisen. Med den anden hånd har de denne her plan på vej. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger Anette Hyldebrandt.

- Det er simpelthen ikke rimeligt at byde erhvervslivet, at man ikke har sikkerhed for, at det man kan drive forretning på, det også står til troende.

Forslaget skal i første omgang behandles torsdag i Kultur- og Fritidsudvalget, hvorefter der venter et længere forløb, hvor forslaget blandt andet skal i høring. 

Udkastet til den endelige plan forventes at blive fremlagt Kultur- og Fritidsudvalget og Teknik- og Miljøudvalget kort efter sommerferien.




Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik