Flere kommuner i Lorryland ligger nu under bekymringsgrænse - se dem her

Hver femte kommune under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse ligger nu i TV 2 Lorrys sendeområde. Se hele listen nede i artiklen.

Det går i øjeblikket den rigtige vej med at få nedbragt smitten med covid-19 i flere kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde.

Fire af sendeområdets i alt 34 kommuner ligger nu under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse, viser mandagens coronaopgørelse fra Statens Serum Institut.

En kommune kommer over sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænse, hvis den har et incidenstal på mere end 20.

Det betyder, at der inden for en periode på syv dage har været mere end 20 smittetilfælde per 100.000 indbyggere

I øjeblikket befinder 20 af landets 98 kommuner sig under bekymringsgrænsen for corona, hvilket dog er et fald siden torsdag i sidste uge, hvor antallet var 24.

Værd at bemærke er dog, at ud af de 20 kommuner er fire af dem fra TV 2 Lorrys sendeområde, der som bekendt har været den værst ramte senderegion gennem lang tid.

De fire kommuner i sendeområdet, der lige nu befinder under bekymringsgrænsen, er Halsnæs, Gribskov, Allerød og Lyngby-Taarbæk.


Kommune har kun én smittet

Blandt andet har Halsnæs Kommune i Nordsjælland gennem den seneste tid vist sig som lidt af en corona-duks.

Der er således kun registeret et enkelt smittetilfælde i Halsnæs de sidste syv dage.

Halsnæs er dermed lige nu kun overgået af de tre ø-kommuner Fanø, Samsø og Ærø, der alle har nul smittede.

- Det er selvfølgelig mit håb, at det giver mulighed for en mindre lokal genåbning i den nærmeste fremtid. Det endelige svar på det spørgsmål må dog helt og holdent bero på, hvad myndighederne anbefaler, og hvor langt man politisk er villig til at gå, sagde Halsnæs' borgmester, Steffen Jensen (S), i sidste uge til TV 2 Lorry, da smittetallet også der var lavt - kun to tilfælde.

Genåbning kan blive regional

Onsdag vil regeringen løfte en del af sløret for, hvad der skal ske efter 1. marts, hvor de nuværende restriktioner udløber.

Allerede nu står det dog klart, at det ikke bliver en fuld genåbning, selv om smitten er faldet. Det skriver statsminister Mette Frederiksen (S) på Facebook.

- Nu – hvor smitten er lavere – er det stadig eksperternes entydige vurdering, at der ikke er plads til en fuld genåbning, skriver statsministeren.

Eksperter anbefalede i januar, at afgangsklasser i grundskolen og på ungdomsuddannelser kommer tilbage før studerende på videregående uddannelser.

Samt at butikker åbner, før hjemmearbejde erstattes af fysisk fremmøde på arbejdspladsen, og at udendørs kulturinstitutioner samt udendørs idræt åbner før indendørs.

Statsministeren nævner videre, at dele af genåbningen kan blive regional, da det er forskelligt i landet, hvor smitten er mest udbredt.

Der er det seneste døgn registreret 450 smittetilfælde i Danmark samt fem dødsfald med en coronasmitte. Det betyder, at samlet 2.343 personer er døde med coronavirus i Danmark.

Disse kommuner ligger under bekyrmingsgrænsen


Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavirus grafik

playNyeste coronatal: 77 indlagte - laveste antal siden starten af august

Vaccination Bilka

Thomas blev vaccineret i amme-rummet i Bilka: "Det har været en kamp at komme her"

20210118-105623-L-1920x1395we

Plejehjemsbeboere i Herlev får tredje vaccinestik som de allerførste i regionen

Halsnæs

Forsiden lige nu

Se flere