Virksomheder i ny undersøgelse: København flopper - Egedal stormer frem

Undersøgelse fra Dansk Industri (DI) viser, at rigtig mange kommuner i TV 2 Lorrys område klarer sig skidt, når det kommer til at hjælpe deres virksomheder.

Der har været svære vilkår for mange virksomheder under corona-krisen. Men har man brug for hjælp og vejledning til sin virksomhed, er der stor forskel på, hvor gode kommunerne er til at hjælpe.

En ny undersøgelse fra Dansk Industri (DI) kortlægger således kommuners evne til at hjælpe og vejlede virksomheder.

Hos DI har man undersøgt ni forskellige kategorier i forhold til, hvor gode kommunerne er til at yde hjælp til virksomheder. Udover at have udfærdiget en liste over hver kategori, har man også lavet en liste med kommunernes overordnede placering.

DI har blandt andet undersøgt kommunernes evne til at kommunikere med virksomhederne, og her tager Egedal Kommune et stort spring fra en 93. plads sidste år til en 30. plads på årets liste. 

Lars Barkler er direktør i virksomheden Lithium Balance, som laver batterisystemer til bygninger og biler. Virksomheden ligger i Egedal Kommune og fik både opkald og breve med tilbud om hjælp da coronakrisen indtraf.

- Jeg blev overrasket over, at kommunen havde overskud i den situation til at tænke på virksomhederne og ligefrem tage personlig kontakt for at høre, om der var noget, de kunne hjælpe med, det blev jeg da rigtig glad for, siger Lars Barkler til TV 2 Lorry.

Mere specifikt har Egedal Kommune hjulpet virksomheden med at få udstillet deres produkter i en tid, hvor det ikke har været muligt at mødes fysisk.

København dumper

Én af de kommuner i Lorrys område, som scorer lavest i forhold til at kommunikere med virksomhederne, er Københavns Kommune, som lander på en plads som nummer 90. I den samlede vurdering klarer København sig ikke meget bedre og lander på en 84. plads.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), erkender at Københavns Kommune skal være bedre til at bistå med hjælp og vejledning til virksomhederne.

- Det er ikke godt nok. Vi skal være bedre til at kontakte virksomhederne, så de ikke er tvivl om, hvilke tiltag vi kan hjælpe. Helt generelt vil vi forbedre vores kommunikation. Jeg tror, det vil være en god idé, hvis hver virksomhed fik en kontaktperson, som de kan henvende sig til med spørgsmål, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2 Lorry.

Cecilia Lonning-Skovgaard  skulle ifølge rapporten have tilkendegivet, at hun ikke ønskede at ansætte en kvinde i den fødedygtige alder.
Cecilia Lonning-Skovgaard skulle ifølge rapporten have tilkendegivet, at hun ikke ønskede at ansætte en kvinde i den fødedygtige alder.
Foto: Niels Ahlmann - Ritzau Scanpix

Virksomheden Linkfire, som tilbyder marketing for musik- og underholdningsbranchen, ligger i Københavns Kommune. Direktør i Linkfire, Tobias Demuth, mener ikke, at de har fået en hjælpende hånd til at få dem igennem corona-krisen.

- Vi har fået en skralderegning – det er sådan cirka det. Vi kunne godt have tænkt os at blive taget i hånden og været til for eksempel nogle sparringsessions.

Formand for DI Peter Laang, mener, at det er helt afgørende, at kommunerne står klar med hjælp til deres virksomheder.

- Når der er krise, så skal kommunerne være endnu tættere på virksomhederne og endnu tættere på de problemer, de oplever, så de kan være klar til at hjælpe dem.

Kommuner i Lorrys område skraber bunden

Selvom Egedal Kommune oplever fremgang i undersøgelsen i forhold til kommunikation med sine virksomheder, så er der rigtig mange kommuner i TV 2 Lorrys område, som befinder sig langt nede i bunden af listen.

Samlet set lander Egedal Kommune på en 71. plads.

Den kommune i Lorrys område, som ligger højest på listen samlet set er Høje- Taastrup Kommune, som er at finde på en 13. plads.

Nordsjælland, København og Bornholm er de landsdele, som har flest kommuner i bunden af tabellen. Samtidig ligger kommunerne i Midt- og Vestjylland klart i top. Men også Sydjylland har hele tre kommuner med i top 10.

Du kan finde din kommunes placering her. 

Hvordan er undersøgelsen lavet?

  • Vurderingen af kommunernes erhvervsklima er målt ved hjælp af tilfredshedsundersøgelse blandt de lokale virksomheder samt en lang række statistiske parametre.
  • I årets undersøgelsen har 7.616 virksomheder deltaget fra de 93 kommuner, som undersøgelsen dækker over.
  • De ni kategorier, som selskaberne bliver bedømt på er infrastruktur og transport, arbejdskraft, uddannelse, kommunal sagsbehandling, skatter, afgifter og gebyrer, fysiske rammer, brug af private leverandører, kommunens image og information og dialog med kommunen.


Kilde: DI


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik