Vil lukke special-børnehave: Forældre vrede på politikere

Hverdagen for en flok børn i Smørum var tirsdag aften på dagsordenen i Egedal Kommune.

Til stor frustration for en række forældre har Børne- og Skoleudvalg i Egedal Kommune med kort varsel luftet planer om at lukke skovbørnehaven Hede Enge i Smørum, som deres børn går i.

Fredag den 13. januar fik forældrene den nedslående besked – altså blot fire dage før det skulle behandles her tirsdag aften.

Børnene går på Hede Enge, fordi forældrene aktivt har valgt friluftslivet til deres børn. De er udenfor året rundt, og nogle af børnene har sågar særlige behov - og passer derfor ikke ind i en almindelig institution.

Lige nu er der cirka 30 børn i institutionen. Til april begynder halvdelen af dem i 0. klasse. Så er der 15 børn tilbage, og det er ifølge kommunen ikke nok til at opretholde en institution på stedet.

Frygter for sit barns helbred
Camilla Svaneberg Funch er mor til et hypermobilt barn, der går på Hede Enge. Hun frygter for sit barns helbred, hvis skovbørnehaven bliver nedlagt.

- Hun kunne ikke løbe, og hun kunne ikke hoppe. Der gik tre uger, så var der sket et kæmpe spring i hendes udvikling, fortæller hun.

Camilla Svaneberg Funch er som de øvrige forældre gal på politikerne

- Jeg synes det er katastrofalt taget i betragtning at dagsordenen er udarbejdet i slutningen af november måned. Havde vi fået det af vide i god tid, og på samme tidspunkt som de øvrige involverede i det kommunale regi, så havde vi kunne gøre noget målrettet mod at få flere børn herud og få promoveret børnehaven, siger hun til TV 2 Lorry.

Forældre har ikke fået information
Karsten Søndergaard er formand for Børne og skoleudvalget. Det udvalg som kan indstille skovbørnehaven til lukning.

- Jamen, jeg håber ikke den skal lukke. Jeg håber da, der kan komme flere børn til institution så vi kan bevare den. Det er et rigtigt godt tilbud, vi har. Men vi er nødt til at forholde os til at der er 15 børn per 1. april.

Karsten Søndergaard vil arbejde for en løsning hvor skovbørnehaven lægges ind under en anden af kommunens børnehaver.

Under alle omstændigheder beklager han, at forældrene til de 15 børn ikke har fået ordentlig information.

- Jeg fandt ud af at forældrene til de her 15 børn som stadig vil gå i institution 1. april de ikke er blevet informeret ordentligt om den her beslutning. Det synes jeg vi skylder forældrene.

Børne- og Skoleudvalget har tirsdag aften besluttet at udsætte beslutningen. De vil nu inddrage forældrene og se på økonomien, inden de træffer den endelige beslutning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere