Video: Se hele ruten for ny supercykelsti her

Jyllinge-Stenløseruten bliver den 10. supercykelsti i rækken og den første tværregionale.

En god nyhed har netop set dagens lys for cyklisterne i Lorryland. Supercykelstien Jyllinge-Stenløseruten er nemlig nu officielt åben.

Den forbinder ikke bare pendlerne i Jyllinge med S-togsforbindelsen i Stenløse. Den forbinder også Roskilde Kommune i Region Sjælland med Egedal Kommune i Region Hovedstaden.

Dermed bliver den 10. supercykelsti også den første rute i Supercykelstisamarbejdets historie til at forbinde på tværs af regioner.

Du kan se hele ruten i videoen herover. 

Og på kortene herunder kan du se ruten.

Her ses et kort over ruten.
Her ses et kort over ruten.
Foto: Supercykeklstier.dk - screendump
Den nye supercykelsti går fra Jyllinge til Stenløse.
Den nye supercykelsti går fra Jyllinge til Stenløse.
Foto: Supercykeklstier.dk - screendump

FAKTA om supercykelstierne i Region Hovedstaden

  • Supercykelstierne i Region Hovedstaden er et samarbejde mellem 30 kommuner og Region Hovedstaden om at skabe sammenhængende cykelinfrastruktur på tværs af kommunegrænserne i hele regionen. Supercykelstierne forbinder land og by og skal gøre det let, fleksibelt og trygt at vælge cyklen til og fra arbejde.
  • Supercykelstisamarbejdet har i dag 181 km supercykelsti fordelt på 10 ruter. I 2045 vil der være over 850 kilometer supercykelsti fordelt på over 60 supercykelstier.
  • Jyllinge-Stenløseruten er samarbejdets 10. supercykelsti og den første til at forbinde Region Hovedstaden med Region Sjælland. Læs mere om ruten her.
  • På Region Hovedstadens supercykelstier pendles der hver dag 400.000 kilometer på cykel, svarende til 10 gange rundt om jorden eller 100 Tour de France-løb.
  • Den gennemsnitlige turlængde på supercykelstierne er 11 kilometer per tur. På nogle ruter er gennemsnits-turlængden knap 15 kilometer per tur. 55 procent af alle beskæftigede pendlere bosat i Region Hovedstaden har 10 kilometer eller derunder til sin arbejdsplads. I hele Danmark er det 47 procent af alle beskæftigede pendlere, som har 10 kilometer eller derunder.
  • Når en rute opgraderes til supercykelsti, stiger antallet af pendlere på ruten i gennemsnit 23 procent. I gennemsnit kommer 14 procent af de nye pendlere fra bilen.
  • Supercykelstierne er ét af Danmarks mest rentable infrastrukturprojekter. Ifølge den samfundsøkonomiske analyse af supercykelstierne (fra 2018), der er lavet for det samlede net af supercykelstier på dengang 750 kilometer, har supercykelstierne et samfundsøkonomisk afkast på 11 procent., hvilket svarer til 5,7 milliarder kroner. Efter de opdaterede enhedspriser er den interne rente estimeret til at være mellem 25-28 procent.


Kilde: Supercykelstier


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik