Unge mænd på vild flugt fra politiet - men fælden klappede alligevel

Nordsjællands politi fik god hjælp fra borgerne i Veksø, da to unge mænd absolut ikke ville tale med politiet.

Sent onsdag eftermiddag udspillede der sig et større flugtdrama, da to yngre mænd gik endog rigtig langt for ikke at komme til at tale med politiet.

Men lige lidt hjalp det. Politiet fik nemlig hjælp fra flere borgere i Veksø i Egedal Kommune, og til sidst klappede fælden.

Den noget besynderlige politijagt blev indledt, da en patrulje fra Nordsjællands politi ved 17.30-tiden observerede en VW Touran på Stenlillevej. Betjentene vurderede, at bilen kørte for hurtigt. Men signalet om at standse var ikke noget, der faldt i god jord hos føreren af den hurtigtkørende bil.

Han drønede ud på en mark ved Slagslunde og så ind på vejen et stykke senere. Da man nåede Brunhøjvej, mistede patruljevognen visuel kontakt til flugtbilen.

Så trådte borgerne til

Men så er det så heldigt, at borgere i Egedal hurtigt henvender sig til politiet, når noget forekommer forkert. 

Og klokken 17.47 anmeldte et vidne, at der nu holdt en for ham aldeles ukendt VW Touran i hans indkørsel på vejen Vandtårnet i Veksø.

Det fik Nordsjællands Politi til at sende flere patruljer i retning mod den lille by, hvor jagten på flugtbilens fører og passager nu gik ind. Igen fik politiet hjælp fra borgerne. Betjentene stødte nemlig på et vidne, der fortalte, at på Kirkebakken stod der to unge mænd. Vidnet havde overhørt, at de bestilte en taxa.

Nu gik det over stok og sten for fulde gardiner til Kirkebakken. Igen var der flere patruljer, der blev sendt til stedet. Men for sent - de to fugle var fløjet. Til gengæld var der ingen, der var steget ombord i den tilkaldte taxa, og altså konkluderede ordensmagten, at de to flygtende mænd stadig måtte befinde sig i området.

Nervøse unge mænd i Netto

En betjent fik så den idé, at de to mænd måske havde gemt sig i en af butikkerne i området. Og da han spurgte sig for i Netto, kunne man der udpege  to unge mænd med det helt rigtige signalement. De så samtidig nervøse ud på den dér måde, der gør enhver ordentlig betjent mistænksom.

Da den ene af de mænd så forsøgte at forlade butikken - oven i købet uden at have købt noget - blev han råbt an af betjenten. Den unge mand løb, og betjenten satte efter. Og nok er Veksø ikke Tokyo, men spurten gik i nær-olympisk tempo ind på Kirkebakken, hvor betjenten indhentede den unge mand, standsede ham og anholdt ham - lige midt på fortovet. 

Straks var vurderingen, at den unge mand med stor sandsynlighed var ham, der havde kørt den undvigende VW Touran.

Nu var der så den anden unge mand tilbage. Under jagttumulten på den første mand så han sit snit til at forlade Netto. Men da Veksø på det tidspunkt nærmest sværmede med politi, blev han også observeret af en patrulje. De stoppede og løb efter ham, og jagten gik gennem en række haver på Veksø Bygade. Og her var det, at politiet endnu engang fik hjælp fra borgerne. 

For inden betjentene nåede at indhente den flygtende mand, var der en Veksøborger, der som politiet selv formulerer det "bragte manden til standsning". Herefter blev han overdraget til poltiet, som lagde ham i håndjern.

Nordsjællands politi oplyser nu, at de to anholdte begge er 20 år gamle, og at de er udlændinge. Den VW Touran, de kørte i, var stjålet. Politiet er nu i gang med at undersøge, om de kan sigtes for andet end tyveri af en bil.

Passageren i bilen er samtidig sigtet for at opholde sig i Danmark uden den fornødne tilladelse.