'Ukontrollabelt' udbrud på skole: 75 elever smittet

75 elever og otte ansatte er siden den 29. november smittet med covid-19. Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at udbruddet er "ukontrollabelt".

Klassetrinene 0.-5. klasse på Søhøjskolen i Ølstykke i Egedal Kommune skal modtage fjernundervisning efter et større smitteudbrud på skolen.

I alt er 75 elever og otte ansatte fordelt på 19 klasser konstaterede smittet i perioden fra den 29. november til den 5. december.

Det oplyser Egedal Kommune på sin hjemmeside.

Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet at give påbud til kommunen om at lukke årgangene ned på Søhøjskolen.

Smitteudbruddet er især accelereret fra fredag til søndag, hvor 44 på skolen er blevet smittet - heraf 33 elever fra 0.-3. klasse inklusiv fire undervisere.

Egedal Kommune skriver, at Styrelsen for Patientsikkerhed derfor vurderer, at der ikke er sikkerhed for at smittekæderne er brudt og "udbruddet vurderes på den baggrund at være ukontrollabelt".

- Det er vigtigt, at alle nu er ekstra opmærksomme på de sædvanlige hygiejneregler, lader sig teste, og meget gerne også vaccinere, hvis det ikke allerede er sket, udtaler Søren Trier Høisgaard, der er velfærdsdirektør i Egedal Kommune.

Forældre på Søhøjskolen vil modtage besked om den delvise nedlukning via tjenesten Aula. Her vil de også blive orienteret om mulighederne for nødpasning.

I første omgang gælder lukningen for 0.-3. klasse fra den 7. til den 13. december, hvor eleverne skal modtage fjernundervisning.

4.-5. klassetrin, der allerede har været lukket ned i nogle dage, skal fortsætte med at modtage fjernundervisning frem til den 9. december.

- I denne periode må eleverne, deres forældre og pårørende ikke færdes på skolens indendørs eller udendørs arealer, skriver Egedal Kommune

Nedlukningen gælder også fritidsklubben og SFO'en, der er tilknyttet skolen.

Forældre eller pårørende kan dog stadig deltage i aftenskole og lignende på skolen. Skolens medarbejdere, herunder lærere og pædagogisk personale er ikke omfattet af lukningen.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle skolens elever, familier og personale lader sig teste mindst én gang mellem den 7. og den 13. december.

Ifølge Egedal Kommunes hjemmeside huser Søhøjskolen 588 elever fordelt på 0.-9. klasse.