Storken Poul Reichhardt er endelig landet i tidligere ministers rede

Poul Reichhardt - ikke skuespilleren, men den lokalt næsten ligeså kendte stork - er endelig landet i Christian Friis Bachs rede. Den tidligere minister krydser fingre for, at der snart kommer storke-unger.

Christian Friis Bach var nær ved at få kaffen galt i halsen, da han lørdag spejdede ud mod storkereden på sin grund.

Storken, Poul Reichhardt, som Ganløse-borgerne har opkaldt efter den folkekære skuespiller fra egnen, var endelig landet.

- Jeg sad inde ved bordet og drak min kaffe, og så kiggede jeg tilfældigt ud, som jeg jo har gjort så mange gange på det sidste uden held, og så sad han der endelig. Det var rigtig dejligt, siger Christian Friis Bach, tidligere minister og generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Det er andet år i streg, at storken Poul Reichhardt slår sig ned i Christian Friis Bachs rede på Svinemosevej i Ganløse.

Sidste år skete det for første gang, men da havde den tidligere minister også ventet i 12 år på, at det skulle ske, som man kan se i TV 2 Lorrys indslag fra netop sidste forår.

Men hvad er det, der får Christian Friis Bach til at sætte storkereder op, for så at vente i 12 år på, at storken endelig slår sig ned hos ham?

- Det er bare en fantastisk fugl. Den er så majestætisk, og jeg synes, at det er rigtig spændende at følge dens adfærd. Man kan virkelig få lov at følge fuglen, når den sætter rede i stand og arbejder løs. Det er en skøn naturoplevelse, forklarer han.

Ganløses storke-par

Storken Poul Reichhardt har også en kone. Hun hedder Susanne, og hun er en kendt stork i Gundsølille, hvor hun er vokset op hos den storkevært, hun er opkaldt efter.

Susanne er fra et kuld på to unger fra 2017, mens hendes bedre halvdel, som er fra samme rede, er fra 2018, hvorfor han var for ung til at yngle sidste år. 

Christian Friis Bach krydser dog fingre for, at der kommer små storke-unger i Ganløse denne sæson.

Man regner med, at Susanne og Poul overvintrer ved Madrid i Spanien, men storkeparret er det første borttrækkene af slagsen, der har slået sig ned på Sjælland siden 1964 - og Christian Friis Bach glæder sig til, at Susanne forhåbentlig også snart ankommer:

- Det er tit sådan, at han-storken kommer først, for de trækker normalt ikke sammen, men aftaler i efteråret, at de skal mødes igen. Hannen erobrer lige reden først, gør rent og sætter i stand, og så kommer fru stork, siger han.

Storken Poul Reichhardt i sin rede
Storken Poul Reichhardt i sin rede
Foto: Christian Friis Bach

Mange følger med interesse med, når Christian Friis Bach skriver om storken på sine sociale medier - og det var ingen undtagelse, da han i weekenden lagde et billede ud af storken, Poul Reichhardt.

Men med den store interesse følger også en opfordring, som TV 2 Lorry har lovet at give videre:

- Man kan ikke køre herud i bil, men man kan køre til Ganløse og gå ad den nye natursti, hvis man vil besøge storken. Han er jo ikke på reden hele tiden, så der er ikke storkegaranti dog, lyder beskeden fra Christian Friis Bach.

Storke-værten har opstillet en storkebænk, hvorfra gæster på behørig afstand kan holde øje med Poul Reichhardt.

I denne weekend landede også en stork i reden ved Bækmarksbro i Flynder i Jylland, og det er formentlig storken Kjeld, der nu, ligesom Poul Reichhardt, kan vente på sin mage, Yvonne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

legeplads-skodsborg

Corona-slid i naturen: Nu skal der hyres til at renovere

Arkivfoto

playInsekthotel skal fremme naturen langs jernbanen

svo dykker skrald1

Øldåser og bildæk lå på havbunden - historisk antal frivillige gav en hånd med

20170801-154119-4-1920x1281we

Nu er Strandengen fredet: Alligevel vækker afgørelse bekymring

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere