SFO må flytte efter kraftig skolebrand

En kraftig brand ramte lørdag en fjerdedel af Veksø Skole i Nordsjælland.

Flere af eleverne på Veksø Skole kommer til at få en noget anderledes skolestart, når de vender tilbage fra sommerferie om godt og vel to uger.

Efter gårsdagens brand kan Egedal Kommune konstatere, at en fjerdedel af skolen er blevet  beskadiget.

- Det er mellem to og fire klasselokaler, der er brændt helt eller delvist ned. Men vi regner med at fortsætte i omrokerede, vante rammer efter sommerferien, siger centerchef for skole- og dagtilbud ved Egedal Kommune Søren Trier Høisgaard, til Ritzau.

Egedal Kommune oplyser søndag til TV 2 Lorry, at skolens SFO vil blive flyttet over på den nærliggende Lærkeskolen, indtil skaderne er repareret.

Yderligere er ved at undersøge, om der skal oprettes en midlertidig pavillon til nogle af skoleklasserne, eller om de skal flyttes over på andre skoler i Stenløse.

Brand skyldes muligvis gaskomfur

Det er endnu uvist, hvad der præcist forårsagede branden, som opstod omkring klokken 16.40 lørdag. Men ifølge centerchefen var det muligvis gasfyret, der havde antændt branden.

Sådan lød det også tidligere fra tredje indsatsleder Ole Hermansen fra Frederiksborg Brand & Redning. 

- De første meldinger lød, at det brændte fra et gasskab på skolen, der har været utæt. Flammerne har fået fat i tagkonstruktionen, hvor taget er kollapset, sagde han til Ritzau.

Beredskabet fik meldingen om branden klokken 16.40.
Beredskabet fik meldingen om branden klokken 16.40.
Foto: Sommai Jensen

Brandudbredelsen blev kort efter klokken 18 standset, lød det fra indsatslederen på stedet, mens slukningsarbejdet ville vare flere timer.

Beredskabet fik meldingen klokken 16.40, da en automatisk brandalarm på skolen gik. 

Der er ikke blevet konstateret ophold på skolen under branden, oplyste indsatslederen.

Frederiksborg Brand & Redning oplyste på Twitter, at der var sendt en ekstra indsatsleder, en drone, ekstra sprøjter og en tankvogn til skolen.