Sagsbehandlere udskiftes i lyntempo

På et enkelt år blev næsten halvdelen af Egedal Kommunes sagsbehandlere udskiftet. Det fik kommunen til at arbejde målrettet med trivsel og sagsgange.

Svingdøren ind til rådhuset i Egedal kommune, svinger langsomt rundt denne eftermiddag. Rådhuset er stille, for Borgerservice er lukket ud på eftermiddagen. Men der har været fart på døren de sidste tre år. For det ser ud til, at kommunens sagsbehandlere er blevet udskiftet i et usædvanligt højt tempo.

For over de sidste tre år har der i gennemsnit været næsten ét medarbejderskifte per sagsbehandler-stilling. Så borgene i kommunen har måtte indstille sig på at starte forfra på deres sags-historie igen og igen. Og det er ikke rimeligt, medgiver borgmester i Egedal kommune Karsten Søndergaard (V):

- Selvfølgelig er det bedst, hvis vi kan holde den samme medarbejder til den samme borger, men det er ikke altid, man kan det. Vi gør alt, hvad vi kan for at holde på medarbejderne og gøre det bedst muligt for vores borgere, siger Karsten Søndergaard. 

Svingdøren her er blevet brugt flittigt. I perioden november 2016 til 2017 blev 33 procent af sagsbehandlerne skiftet ud i kommunen.
Svingdøren her er blevet brugt flittigt. I perioden november 2016 til 2017 blev 33 procent af sagsbehandlerne skiftet ud i kommunen.

Knap halvdelen blev skiftet ud

Fra november 2014 til november 2015 lå personaleomsætningen blandt socialrådgivere og socialformidlere på 47,7 procent. I samme periode fra 2015/2016 lå tallet på 17,6 procent, mens man i 2016/2017 - dog i perioden fra november til august - oplevede en udskiftning på 33 procent. Det skriver Lokalavisen Egedal.

Tallene viser dog både, hvor mange der er blevet ansat og er flyttet igen. Men også ansatte der er gået på barsel og returneret igen.

- Vi havde en afdeling med seks kvinder, hvor de tre gik på barsel. Det er selvfølgelig positivt, men jo rigtigt ærgerligt når vi kigger på udskiftning, siger Karsten Søndergaard i dag til TV 2 Lorry.

quote Vi havde en afdeling med seks kvinder hvor de tre gik på barsel. Det er selvfølgelig positivt, men jo rigtigt ærgerligt når vi kigger på udskiftning

Karsten Søndergaard, Borgmester i egedal, (V)

Det er en god arbejdsplads

Den store udskiftning fik kommunen til at hyre et konsulentfirma og arbejde med trivsel og sagsgange, men i de seneste ti opgjorte måneder var tallet alligevel 33 procent.

- Vi har rigtigt stort fokus på det her område. Hele den måde, man arbejder på, har vi faktisk kigget på de sidste tre år. Lavet nye rutiner, "Tæt på Tværs" har vi en proces der hedder, hvor man kigger på hele den måde, man arbejder sammen i det område og hele organisationen. Der er ansat ni nye medarbejdere på det felt, så vi gør faktisk noget. Det er en god arbejdsplads, siger borgmester Karsten Søndergaard, (V).

Her kan du se et indslag om de mange opsigelser i Egedal Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere