Privat firma opgiver vedligeholdelse af Værebro Å

Egdedal Kommune overtager nu selv opgaven med at sikre fri vandgennemstrømning i Værebro Å

Værebro Å skal have beskåret bevoksningen tre gange om året - det sker for at de tilstødende marker ikke bliver oversvømmet Foto: Niels Knuth Wintherfeldt

Det var åbenbart en langt større mundfuld, end de umiddelbart havde regnet med. I hvert fald så har det private firma WP Værktøj/Vandpleje kastet håndklædet i ringen og stukket halen mellem benene.

Firmaet bød på opgaven med at skære beplantningen af Værebro Å i Egedal Kommune ned for at forhindre oversvømmelser - men den opgave var åbenbart alt for stor en mundfuld - nu har WP Værktøj/Vandpleje pludselig bedt om at blive løst fra opgaven - og Egedal Kommune har selv overtaget arbejdet.

-Entreprenøren har nok fejlvurderet opgaven med at skære grøde i Værebro Å og har selv ønsket at udtræde af kontrakten med Egedal Kommune. For at sikre, at vi overholder vandløbsregulativet og får gennemført de næste to grødeskæringer som planlagt, har vi valgt at indsætte vores egen båd 'Å Marie', der også tidligere løste opgaven med sine påmonterede klippere, siger centerchef for Teknik- og Miljøudvalget, Ingela Karlsson ifølge kommunens hjemmeside.

Det får ifølge TV 2 Lorrys oplysninger ikke noget egentligt efterspil, at WP Værktøj/Vandpleje må give op. Virksomheden skal tage sig af den sidste del af sommerens rydning og nåede det meste tidligere på måneden. Herefter overtager Egedal Kommune selv opgaven. 

Læs også Fredning skaber bekymring

Når Egedals poltikere vender tilbage fra sommerferie skal de diskutere, hvordan arbejdet fremover skal udføres.

Det har ikke været muligt for TV 2 Lorry at få en kommentar på opsigelsen af kontrakten fra WP Værktøj/Vandpleje.

Læs også Monster-gedder i Københavns søer: Marcus jager dem

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik