Ny og hemmelig knap skal gøre livet lettere for dårligt gående

En hemmelig knap, der primært er tiltænkt ældre og gangbesværede borgere, skal gøre det lettere at nå over særlig befærdet lyskryds i Egedal Kommune.

En ny og hemmelig knap - placeret ved fodgængerovergangen - skal gøre det lettere for dårligt gående og andre svage trafikanter at komme over lyskrydset ved Frederikssundsvej og Dronning Ingrids Vej i Egedal Kommune.

Et tryk på knappen skal nemlig forlænge tiden, hvor lyskrydset er grønt, og dermed give fodgængerne længere tid til at nå over fodgængerfeltet.

quote Jeg håber tiltaget med den ”hemmelige” knap, vil blive taget godt imod, og at det fjerner en del af den usikkerhed, der er, når man skal over det meget trafikerede kryds

Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside. Her oplyser den også, at det er Vejdirektoratet, der vil tilføje den ekstra knap. 

Og det er noget, der glæder kommunens borgmester Karsten Søndergaard (V). 

- Det er en rigtig god nyhed oven på gårsdagens anden gode nyhed om, at regeringen udvider Frederikssundsvejen hele vejen til Frederikssund. Det er vigtigt for mig og Egedal Kommune, at trafikforholdene i kommunen er velfungerende og trygge for alle borgere, hvad enten man cykler, kører eller går.

- Jeg håber tiltaget med den ”hemmelige” knap, vil blive taget godt imod, og at det fjerner en del af den usikkerhed, der er, når man skal over det meget trafikerede kryds, siger han.

Knappen er ikke for alle

Den kommende knap er primært tiltænkt ældre og gangbesværede borgere, der ikke har lige nemt ved at nå over krydset.

"Knappen bør bruges med betænksomhed af borgere, der ikke er gangbesværede, da det kan have en forsinkende virkning på trafikken på Frederikssundsvej, hvilket kan medføre ekstra lange køer," lyder det fra kommunen.

Den "hemmelige" knap kommer til at sidde under disse bokse.
Den "hemmelige" knap kommer til at sidde under disse bokse.
Foto: TV 2 Lorry

Derfor vil den - ifølge kommunen - blive placeret i bunden af den kasse, hvor der også er en knap til at skifte lyset fra rødt til grønt.

- Når den nye knap er klar til brug, vil Center for Teknik og Miljø i Egedal Kommune kontakte Egedal Seniorråd og informere om, hvordan knappen skal benyttes. Den er jo først og fremmest til ældre og gangbesværede, men hellere at den bruges en gang for meget end én for lidt, siger Karsten Søndergaard.

Ifølge Karsten Søndergaard vil knappen bliver etableret i slutningen af foråret. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Fartgrænser

Nyt forslag: Kommuner skal selv kunne bestemme fartgrænser

uheld motorring 3 sløret

Kaos på motorvej: Væltet lastbil spærrede trafikken

20030123-172335-6-1920x1259we

Ingen kørsel om natten: Metroen tester nye tog

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere