Niels Christian har ikke fået hentet affald i fem uger - og han er langt fra den eneste

Egedal Kommune har fået ny renovatør. En renovatør der har været ramt af så meget uheld, at Niels Christian Hald fra Stenløse ikke har fået hentet affald i fem uger.

Den 17. juli tog Niels Christian Hald på ferie.

Han forlod i den forbindelse sit hus i Stenløse og en skraldespand med tre affaldsposer i.

Tre affaldsposer han ikke havde regnet med at se igen. Sådan gik det dog ikke. 

- De tre poser lå der stadig, da jeg kom tilbage den 29. juli. Det er træls, for det begynder altså at lugte sådan noget affald, siger Niels Christian Hald.

Og poserne, ja de er den dag i dag ikke blevet hentet.

Niels Christian Hald er ikke den eneste i Egedal Kommune, der må slås med stanken fra en overfyldt skraldespand.

Der er nemlig store problemer med afhentning af affald i Egedal Kommune.

Vi har haft nogle rigtig ærgerlige problemer hen over sommeren

Centerchefen for Teknik og Miljø i Egedal Kommune bekræfter, at der på det seneste har været udfordringer med kommunens affaldshåndtering.

- Vi har haft nogle rigtig ærgerlige problemer hen over sommeren. Der har været driftsproblemer, da renovatøren har haft flere bilnedbrud, så skraldebilerne har været på værksted, siger Jeanette Christensen Back.

Men det er ikke kun problemer med skraldebilerne, der ligger til grund.

- Der har desværre også været en del sygdom blandt medarbejderne hos renovatøren. Herudover har vi fået ny renovatør og nye ruter. Alt det her til sammen gør, at der har været store problemer med at få afhentet affald ude hos borgerne, og det er vi selvfølgelig rigtig kede af, siger Jeanette Christensen Back, der er centerchef for Teknik og Miljø i Egedal Kommune til TV 2 Lorry.

Folk med blebørn må stå med lidt af en udfordring

Selvom Niels Christian Hald er godt træt af at kigge på hans mere end en måned gamle affald, så mener han det kunne være meget værre.

- Skraldespanden er jo efterhånden helt fyldt op, og jeg er altså single. Folk der har blebørn må jo stå med lidt af en udfordring, siger Niels Christian Hald.

Sådan har Niels Christian Halds skraldespand set ud de sidste fem uger.
Sådan har Niels Christian Halds skraldespand set ud de sidste fem uger.
Foto: Niels Christian Hald

På trods af at Niels Christian Hald mener det står være til for småbørnsfamilierne, så har han prøvet at råbe kommunen op - men uden held.

- Når jeg ringer til kommunen, så bliver jeg mødt af en chatbot, der omstiller til affaldsafdelingen, og der for jeg så at vide, at telefonsystemet ikke kan håndtere de mange opkald. Det har jeg prøvet tre gange nu, fortæller Niels Christian Hald.

Vi gør hvad vi kan

Jeanette Christensen Back fortæller, at kommunen har modtaget rigtig mange henvendelser omkring affaldshåndteringen, og at de gør hvad de kan for at holde borgerne informeret.

- Vi gør, hvad vi kan, for at informere om, hvilke problemer vi har, og hvad vi gør. Jeg håber, borgerne føler sig ordentligt informeret, selvom vi måske ikke er helt så hurtige på enkelte henvendelser, som vi plejer at være. Vi har i hvert fald prøvet at gå bredt ud, for at fortælle, hvad der er sket, og hvordan vi prøvet at løse det, siger Jeanette Christensen Back.

Det står endnu ikke klart, hvornår affaldshåndteringen er tilbage til normalen. Jeanette Christensen Back ved dog godt, hvad hun håber på.

- Så hurtigt som det overhovedet er muligt. Vi har fuld fokus på at borgerne ikke skal have den her forringede service længere end højst nødvendigt, siger Jeanette Christensen Back, centerchef for Teknik og Miljø i Egedal Kommune.