Michael fik opkald fra vagtcentralen: "Der står to hætteklædte fyre i dit soveværelse"

Familien Knudsens bolig er blandt de 103 nordsjællandske, der har haft indbrud i juledagene. Det får politiet til at opruste.

02:07

Tyvene kravlede ind gennem Michael Knudsens soveværelsesvindue. Det satte alarmen i gang, og alarmcentralen kunne følge med på video, mens tyvene rodede rundt i huset. Video: TV 2 Lorry

103. Så mange indbrud er der blevet anmeldt i Nordsjælland i juledagene mellem den 20. og natten til den 26. december.

Blandt dem, der har haft ubudne julegæster, er Michael Knudsen og hans familie, der bor i Ølstykke.

Læs også Par var på vej til julemiddag, da kamera i stue sendte billeder af indbrudstyv

Da de lørdag den 21. december sad i toget på vej hjem fra Tivoli, modtog Michael et opkald fra vagtcentralen.

- De sagde: 'Vi kan se, at I har to hætteklæde fyre i jeres soveværelse', siger han til TV 2 Lorry.

To indbrudstyve var kommet ind i familiens hjem via soveværelsesvinduet. Det satte husets alarmsystem i gang, og vagtcentralen kunne derefter følge tyvenes færd i huset på videoovervågningen.

Familien Knudsen er langt fra de eneste i området, der haft indbrud de seneste dage. Nordsjælland er nemlig den politikreds i landet med allerflest indbrud i juledagene.

Indbrudstal for de forskellige politikredse den 26. december. Foto: TV 2 Lorry

Otte indbrud på en weekend

Michael Knudsen ringede til politiet og sendte derefter sin nabo over for at larme lidt, og det skræmte tyvene væk hurtigt.

- Vi kan se, at de har stillet en havestol op ad hækken, og vi tror, de brugte den til at hoppe over hækken og komme væk, siger han og fortsætter:

Læs også Politiet til indbrudsramte borgere: Pas på mulige spor

- Det er vildt, at de overhovedet prøvede, for klokken var omkring 20.00, så det er jo risikabelt for dem. Der er jo mange, der lufter hunde på det tidspunkt, men de åbenbart er kolde og kyniske, siger Michael Knudsen.

Tyvene havde trukket havestolen helt over til hækken, så de formentligt kunne bruge den til at flygte over hækken med tyvekosterne. Foto: TV 2 Lorry

I de samme dage blev nabobyen Stenløse udsat for ikke mindre end otte indbrud på en weekend.

Læs også Lille by ramt af otte indbrud på tre døgn

Her slap tyvene væk med klassiske tyvekoster som smykker. Og i et enkelt tilfælde forsøgte to mænd at stjæle et pengeskab. 

Det er indtil videre ikke lykkedes Nordsjællands Politi at pågribe nogle af gerningspersonerne bag indbruddene i Egedal.

Michael Knudsen og familien har endnu ikke overblik over, hvad der blev taget fra deres hjem. Men tyvene er i hvert fald sluppet afsted med nogle smykker og en sæk julegaver.

- Det, der fylder mest nu, er, hvad vi kan gøre for at sikre, at de ikke kommer igen. Vi har jo alarm og videoovervågning, men de kom ind alligevel, siger Michael Knudsen.

Politiet kom kort efter, de var blevet tilkaldt, men der var tyvene allerede over stok og sten.

Gode råd, der gør det sværere for tyven

 • Bliv nabohjælper. Jo flere i lokalområdet, der holder øje med, hvad der sker, og som hilser på de folk, der færdes på vejen, jo mindre sjovt synes tyven, det er.
 • Tænd lyset udenfor og klip hækken. Tyven vil gerne arbejde, uden at nogen ser ham gøre det.
 • Gode døre, vinduer og låse. Jo sværere for tyven, jo bedre. Jo mere han skal arbejde for at komme ind, jo mere vil det larme.
 • Undgå varme varer. Hvis ingen køber hælervarer, så forsvinder markedet for indbrudstyvene.
 • Ring 114 hvis du ser noget. Ring til politiet, hvis du ser eller hører noget mistænkeligt. Dine observationer kan hjælpe vores efterforskning.

 

Kilde: Rigspolitiet

Ryd ikke op, hvis du har haft indbrud

Nordsjællands Politi har afsat ekstra mandskab til at indsamle spor og efterforske de mange juleindbrud i politikredsen.

Politiet kommer i den forbindelse med en opfordring til de uheldige borgere, hvis husstand har været udsat for indbrud: Ryd ikke op!

- Jeg forstår godt, at ventetiden kan være frustrerende, fordi man gerne vil videre i teksten og have slettet sporene, i helt bogtaveligste fortstand, efter den ubehagelige oplevelse, siger Lau Thygesen, politiinspektør fra Nordsjællands Politi, og fortsætter:

- Der opfordrer jeg dog til, at man slår koldt vand i blodet, for jo bedre spor, vi får sikret, jo større er sandsynligheden for, at vi siden hen får fat i gerningsmændene.

Læs også Indbrudsbande dømt for 17 villaindbrud

Hvis det er nødvendigt at foretage en oprydning, inden politiet har haft mulighed for at sikre spor, opfordrer Nordsjællands Politi borgere til at kontakte politiet på 114 og høre, hvordan man bedst muligt rydder op uden at ødelægge eventuelle spor.

På landsplan er der siden den 20. december begået 630 indbrud. Det er et lille fald i forhold til sidste år, hvor der blev begået 691 i samme periode.

Her har juletyvene været på spil:

Siden fredag den 20. december har politiet landet over fået 630 anmeldelser om indbrud i private hjem. Sådan er anmeldelserne fordelt på politikredsene:

 

 • Nordsjælland: 103
 • Østjylland: 92
 • Fyn: 78
 • Midt- og Vestsjælland: 58
 • Sydøstjylland: 55
 • Midt- og Vestjylland: 54
 • Syd- og Sønderjylland: 52
 • Københavns Vestegn: 39
 • Nordjylland: 42
 • København: 30
 • Sydsjælland og Lolland-Falster: 27
 • Bornholm: 0

 

Kilde: Rigspolitiet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik