Indbrudstyve taget på fersk gerning: Fejrede fødselsdag i spjældet

To mænd blev tirsdag anholdt og sigtet for indbrud på den enes fødselsdag. Det blev fejret med et ophold på hotel gitterly.  

'Home sweet home', nåede en 56-årig mandlig beboer på Dildalvej i Ølstykke lige akkurat at tænke, før han fik sig et gevaldigt chok.  

Den 56-årige var netop kommet hjem fra arbejde tirsdag eftermiddag ved halv fire-tiden, da han så en fremmed bil med litauiske nummerplader i hans indkørsel og to mistænkelige mænd rende rundt inde i hans hus, oplyser Nordsjællands Politi til TV2 Lorry.

Manden ringede derfor straks til politiet. Samtidig fik han den smart idé at parkere sin bil, så den spærrede for, at de to ubudne gæster kunne køre væk.

Anholdt på sin fødselsdag

Da politiet kort tid efter ankom til stedet, kunne de anholde to unge, litauiske mænd på henholdsvis 21 og 25 år, oplyser Henriette Døssing, kommunikationsansvarlig hos Nordsjællands Politi.   

- Vi har sigtet dem for indbrud, og de bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i dag med krav om varetægtsfængsling, siger hun.

Hun oplyser samtidig, at den yngste af de to mænd havde fødselsdag, da han blev taget i at begå indbrud.

- Han havde fødselsdag i går. Så det var lidt af en gave, vi kunne give ham, da han blev anholdt, siger Henriette Døssing,

De to mænd er endnu ikke blevet afhørt, men vil blive det her til formiddag. Herefter skal politiets jurister tage endelig stilling til, om man vil kræve dem varetægtsfængslet.

Ifølge Henriette Døssing fandt betjentene på stedet flere mobiltelefoner i mændenes bil samt et antal kontanter.

Julen er i lige om hjørnet, og det betyder ekstra mange indbrud. Men man kan gøre flere ting for at undgå udbudne gæster i sit hjem i  julen. Hør mere i indslaget nedenfor: 

Indslag fra 2017: Det er højsæson for indbrud, men antallet af anmeldte indbrud er faktisk faldet støt i flere år nu. En af grundene til det, er blandt andet flere nabohjælpere, som kan holde et vågent øje med de forladte huse

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere