Husk nu! Du må ikke dele: 14-årig filmet under sex

Nu er den gal igen! En 14-årig har anmeldt, at hun blev filmet og fik taget billeder af, mens hun havde sex med en jævnaldrende dreng.

Det burde ikke være nødvendigt, men vi gør det alligevel. Husker dig på, at du eller dit barn kan få en plet på straffeattesten og samvittigheden, hvis I deler videoer og billeder af andre, der har sex, uden de har sagt god for det.

Det gør vi, fordi Nordsjællands Politi tirsdag aften modtog en anmeldelse fra faren til en 14-årig pige, som efter eget udsagn er blevet filmet og fotograferet, mens hun i weekenden havde 'seksuelt samkvem' med en jævnaldrende dreng i Egedal Centret. Det har Frederiksborg Amts Avis skrevet om.

Gode råd, hvis du ser billederne

Den 14-årige pige er af en veninde blevet gjort opmærksom på, at der findes billeder og videoer af episoden, fortæller politikommissær og leder af afdelingen for person farlig kriminalitet, Henrik Gunst, til Frederiksborg Amts Avis, og politiet skal nu i gang med efterforskningen.

Lad være med at dele!

Han opfordrer folk til at huske, at det er ulovligt at dele film og billeder af andre i en seksuel situation uden samtykke:

- Vi kan jo ikke styre, hvad 14-årige gør med hinanden, men det er ulovligt at videredistribuere sådan materiale uden samtykke. Derfor opfordrer vi også til, at man tænker sig om, og hvis man laver billeder af film af hinanden, så lad vær med at sende dem videre, siger Henrik Gunst. 

Hvis nogen sender billederne og filmene til dig, skal du gøre personen, som har delt dem, opmærksom på, at det er både forkert og forbudt. Og så vil politiet gerne høre fra dig, siger Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Flere unge dømt i lignende sag

I øjeblikket er en stor sag i gang, hvor 1000 unge er blevet sigtet for at dele en video af to 15-årige, der har sex, og flere af de unge er allerede blevet idømt betingede fængselsstraffe.

Du kan se mere om sagen i vores nyhedsindslag fra 15. januar i videoen herunder.

Kort nyt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere