Genbrug: Egedal når i mål 6 år før tid

Egedal ligger forrest i genbrugskapløbet, faktisk er kommunen kommet i mål seks år før tid.

I Egedal Kommune kan de godt klappe sig selv på ryggen. Kommunen ligger nemlig forrest når det kommer til genanvendelse af affald blandt de kommuner, der ejer Vesforbrænding. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Der er 19 kommuner, som ejer Vestforbrænding, der ligger i Glostrup. En opgørelse viser, at Egedal Kommune, som de første og eneste er kommet i mål med kravet om at genanvende 50 procent af eksempelvis træ, madaffald, plast og metal. Ifølge kommunernes ressourcestrategi, skal kravet om 50 procents genanvendelse egentlig først være opfyldt i 2022.

Faktisk ligger Egedal Kommune over de 50 procent - nemlig på 53,6 procent. Det tal er Egedals medlem af Vestforbrændings bestyrelse, Jens Jørgen Nygaard (K), stolt af.

- Det er lykkedes Egedal Kommune at skabe nogle ordninger, som er i tråd med folks forståelse og som har opbakning. Borgerne har været parate til at kildesortere - og til at gøre det i en grad, så madaffaldet kan bruges til produktion af biogas - hvilket vil sige, at det er rent madaffald frasorteret diverse indpakning, plast og pap, siger Jens Jørgen Nygård.

Ingen af de andre ejerkommuner har opnået målet om 50 procents affaldsgenanvendelse endnu. De 19 kommuner i Hovedstadsområdet som ejer Vestforbrænding er: Albertslund, Furesø, Glostrup, Hillerød, Lyngby-Taarbæk, Ballerup, Frederikssund, Gribskov, Høje-Taastrup, Rødovre, Brøndby, Gentofte, Halsnæs, Ishøj, Vallensbæk, Egedal, Gladsaxe, Herlev, den vestlige del af Københavns Kommune.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere