Fælles beredskab får ny kritik

Det fælles beredskab i Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød møder nu også kritik fra Beredskabstyrelsen.

Frederiksborg Brand og Redning står bag det nye samordnede beredskab i de seks kommuner Egedal, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs og Hillerød.

Det nye beredskab vil være væsentligt mindre robust, end det er i dag, hvis den risikobaserede dimensionering bliver, som Frederiksborg Brand og Redning foreslår.

Sådan lyder kritik fra Beredskabsstyrelsen, der har foretaget en faglig og teknisk gennemgang af beredskabets plan.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Blandt andet vil der i en situation, hvor der opstår to brande i Hillerød samtidig, gå mellem 15-20 minutter, før der er brandfolk til stede ved brand nummer to.

Beredskabsstyrelsen opfordrer de seks kommunalbestyrelser til at være særligt opmærksomme på de konsekvenser, der følger med ændringerne, når de skal behandle de foreslåede ændringer.

Planen fra Frederiksborg Brand og Redning har tidligere været udsat for kritik fra nuværende brandfolk og tidligere beredskabschefer.

- Jeg læser mellem linjerne, at Beredskabsstyrelsen ikke støtter planen, når de skriver, at robustheden forsvinder fra beredskabet. Det er da en kritik, der er til at tage til at føle på, siger Torben Hessner, tidligere beredskabschef i Frederiksværk, til Frederiksborg Amts Avis.

Beredskabschefen for Frederiksborg Brand og Redning er nu igang med at indkalde de seks borgmestre til et møde i Beredskabskommissionen, hvor de blandt andet skal tale om kritikken fra Beredskabsstyrelsen.

- I sidste ende er det en politisk beslutning, hvor robust et beredskab skal være. Du kan ikke slå 'beredskabsmæssigt forsvarligt' op i en ordbog. Jeg konstaterer, at Beredskabsstyrelsen udtaler, at vi overholder vores responstider, og at planen sikrer en tilstrækkelig førsteindsats. Det kommer ikke bag på mig, at der er kritik af planen, når man forslår ændringer og færre køretøjer. Men vi har ikke foreslået noget, som vi ikke kan stå inde for. Hele øvelsen har været, at man skulle arbejde sammen på tværs af kommunerne for at opnå samme robusthed, siger han, til avisen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

IMG_8467

Beredskab rykker ud til flere brande i København

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere