Ét år siden rockere flyttede ind: "Ikke en ønskesituation"

Rockergruppen Satudarah har været godt et år i Ganløse. Politiet følger dem dog stadigvæk tæt og er opmærksomme på deres færden.

For et år siden flyttede rockergruppen Satudarah Northside ind i en bygning i Ganløse. Siden har Nordsjællands Politi fulgt gruppens færden i lokalområdet tæt. 

Både politiet og Egedal Kommune konstaterer et år efter gruppens indflytning, at det har skabt utryghed blandt borgerne. Det skriver Lokalavisen Egedal.

- Vi har modtaget henvendelser fra utrygge borgere. Dem har vi efterfølgende været i dialog med, og den dialog har vi med politiet,” siger Karsten Søndergaard (V), borgmester i Egedal Kommune, til Lokalavisen Egedal.

Vil naturligvis følge sagen

Nordsjællands Politi ønsker dog ikke at gå i detaljer med Satudarahs konkrete færden i industrikvarteret Toppevad i Ganløse.

- Helt overordnet kan vi sige, at vi konstant følger udviklingen omkring Satudarahs “klubhus” i Ganløse. Vi kigger på, hvem der kommer på adressen, og om det giver anledning til hændelser. Vi er meget opmærksomme på deres færden i Ganløse og omegn, men det er en politi-indsats, som vi holder for os selv, siger Per Thuesen, stationsleder ved Nordsjællands Politi i Frederikssund.

Nordsjællands Politi føler, at de har et godt samarbejde med kommunen, når det kommer til reglementer i forhold til bygningen Satudarah er flyttet ind i. Og borgmesteren oplyser, at så længe regler og love overholdes, så kan kommunen ikke gøre noget.

- I samarbejde med Nordsjællands Politi vil vi naturligvis følge sagen, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke ser Satudarah's indflytning som en ønskesituation her i Egedal, siger Karsten Søndergaard.

Ikke den eneste kommune

Egedal Kommune er ikke den eneste kommune, som har kæmpet med rockergruppen Satudarah.

Allerød kæmpede sidste år med samme problem. Og senest har Gladsaxe Kommune besluttet at rive det hus ned, hvor rockergruppen havde holdt til gennem længere tid.

- Sagen her er trukket ud, og nu er vi rigtig glade for, at vi kan komme videre. Der er investorer, som gerne vil i gang ude i det område. Og nu får vi vejen lukket i en ene ende, så man kan skabe et område med boligbyggeri, hvor bilerne ikke kører forbi hele tiden, sagde borgmester i Gladsaxe, Tine Græse (S).

Se indslaget om, hvordan Egedal kæmpede, da rockergruppen Satudarah flyttede ind.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

MEtroen kører ikke mandag morgen

playFærdig med at "køre på røven" - ubetalte kontrolafgifter bliver trukket over lønnen

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere