En legeplads i Stenløse udløser fadølsvirak og hærværk

Opførelsen af en legeplads i Stenløse betyder, at centerpub ikke længere kan tilbyde udendørs servering. Det er en skandale, siger ejer.

Den kolde fadølskrig er brudt ud i Stenløse.

Micky's Pub er i højeste alarmberedskab, fordi en legeplads er ved at blive opført foran beværtningen i Egedal Centret.

Legepladsens komme betyder nemlig, at det fremover er slut med kolde øl i solen foran pubben.

quote Det virker som chikane mod mig og min pub

Michael Skyum, ejer af Micky's Pub

Centerets Ejerlaug har nemlig besluttet at opføre legepladsen på det udendørsareal, hvor pubben før havde borde og stole. Legepladsens areal kommer til at optage så meget plads, at der blot vil være en meter fra rutsjebane til pubbens indgang.

Og det er ejeren af pubben langt fra tilfreds med.

- Det er jo en skandale, både for os, men også for børnene. Jeg synes, det er uetisk, at man opfører en legeplads, hvor folk drikker øl og ryger cigaretter. Samtidig fordufter mit mersalg i sommermånederne, for det er her, jeg skal tjene ekstra penge, siger ejeren af Micky's Pub, Michael Skyum, til TV 2 Lorry.

Ejeren oplyser, at han var bekendt med, at en legeplads skulle opføres et sted i Egedal Centret.

Til TV 2 Lorry forklarer Michael Skyum, at han tirsdag fik tilsendt referatet fra det seneste centermøde. Heraf fremgik det, at det var blevet besluttet, at legepladsen skulle opføres foran hans pub. 

To dage senere gik byggeriet i gang.

- Det virker som chikane mod mig og min pub. Det er mangel på kommunikation, siger Michael Skyum.

quote Legepladsen er vores jubilæumsgave til centeret, så jeg finder kritikken ret trist

Søren Lyhne, formand i Ejerlauget i Egedal Centret

Ejerlaug afviser kritik

Lokalavisen Egedal har talt med Egedal Centrets ejerlaug, der afviser Skyums kritik.

- Vi har lyttet til Centerforeningen og deres ønske. Vi har fundet midlerne til legepladsen, og ejerne har vist opbakning til projektet, så alt er forløbet helt efter bogen. Legepladsen er vores jubilæumsgave til centeret, så jeg finder kritikken ret trist, siger Søren Lyhne, der er formand for Ejerlauget til Lokalavisen Egedal.

- Det er lidt kedeligt, at pubben nu føler sig trådt over tæerne. I mange år har vi givet dem lov til udendørs-servering uden at kræve en krone. Det har vi gjort for at være flinke, så kritikken er lidt fejlplaceret, siger Søren Lyhne.

quote Jeg er villig til at betale for udendørs servering, men jeg er aldrig blevet opkrævet for det

Michael Skyum

Han forklarer dog til avisen, at der fortsat er en mulighed for, at pubben måske kan få lov til at servere udendørs - dog i noget mindre omfang end før.

- Jeg har i fem år haft udendørs servering ifølge aftalen med Centerforeningen. Jeg er villig til at betale for det, men jeg er aldrig blevet opkrævet for det. Jeg har aldrig fået muligheden for at betale for det. De andre caféer, der ligger her i centeret, betaler heller ikke noget for deres udendørs servering, siger Michael Skyum til TV 2 Lorry.

First blood: Hærværk mod legepladsen

Det er ikke kun blandt konfliktens generaler, sindene er i kog. Også blandt 

- Vi er rigtig mange, som er rystede over placeringen af en legeplads i Egedal Centret lige uden for Mikey's Pub. Man kunne da ikke finde et mere upassende sted end foran en pub. Der er masser af plads ved Netto på Søløvetorvet, skriver Malene Skjoldman, der er flittig bruger af centret til TV 2 Lorrys redaktionsmail.

En email hun i øvrigt afslutter med følgende kommentar:

- HJÆLP OS I STENLØSE!

Natten til lørdag kom første udveksling så. En slags Tonkin-episode, måske.

Hærværk blev i nattens mulm og mørke begået mod legepladsen. En rutsjebane måtte lade livet. Pubejeren tager afstand fra episoden:

- Hvis folk er utilfredse, så må de vise det på en anden måde end ved at lave hærværk. Vi må jo finde en løsning, og løsningen er ikke hærværk, siger Michael Skyum.

Men en anden løsning kan være svær at få øje på. For ifølge Michael Skyum har Søren Lyhne cuttet al kommunikation og nægter at besvare opkald eller indgå i dialog.

quote Hvis folk er utilfredse, så må de vise det på en anden måde end ved at lave hærværk

Michael Skyum

Pubejeren opfordrer Ejerlauget til at stoppe opførelsen af legepladsen foran Micky's Pub og i stedet bygge den foran Netto længere nede ad centertorvet.

Men det afviser Søren Lyhne ifølge Lokalavisen Egedal.

Og dermed er luften mellem kombatanterne i fortorvsfadølsfejden i Stenløse vel fortsat omkring 7-8 grader, som i øvrigt er den optimale udskænkningstemperatur for fadøl. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere