Elever bytter tøj for klimaet: ”Vigtigt at sætte på dagsorden”

Mere end 20 skoler rundt omkring i landet deltager i denne uge i ”Fem fede dage”, hvor de hver dag sætter fokus på et nyt tiltag, der kan gavne klimaet.

00:55

Bukser, trøjer og T-shirts.

Aflagt tøj kunne tirsdag byttes på Egedal Gymnasium og HF. Tøj-tirsdag, som dagen blev kaldt, er en del af initiativet Fem Fede Dage - et projekt arrangeret af UngEnergi, hvor flere gymnasier deltager.

Initiativet har til formål at sætte fokus på grønne løsninger ved at hver dag i denne uge har et nyt tema.

- Vi synes, det er vigtigt at sætte lys på bæredygtighed og klima, for det er noget, som alle skal være opmærksomme på. Også efter valgkampen her i sommer blev vi opmærksomme på, at det var super vigtigt, at klima kom på dagsordenen. Så vi syntes, det var vigtigt, det også kom på dagsordenen her på gymnasiet, og at vi unge også tog initiativ til at tage kampen op mod det her, siger Benjamin Hansson, der er elevrådsformand på Egedal Gymnasium og HF.

Læs også Gymnasieelever vil på klimavenlige studieture – men det er for dyrt

Hver dag i løbet af ugens ”Fem fede dage” har et nyt tema.

Der er blandt andet off-onsdag, hvor gymnasiet slukker al strømmen og i stedet arbejder uden computer og anden elektronik. På transport-torsdag sættes der fokus på forskellige transportformer, og så er der fest-fredag, hvor der bliver serveret lokal juice i fredagsbaren.

  Foto: TV 2 Lorry

10.000 i præmie

De er tredje gang ”Fem fede dage” finder sted, og i år deltager i alt 20 gymnasier fra hele Danmark. Halvdelene af disse skoler befinder sig i TV 2 Lorrys sendeområde.

Blandt andet har elever fra Himmelev Gymnasium i Roskilde hver dag offentliggjort et klimadigt skrevet af en elev.  

Læs også Gymnasieelever går foran: Betaler klimaaflad for studieture

De 20 skoler dyster også om at vinde 10.000 kroner. Pengene går til den skole med de bedste grønne idéer og initiativer. På Egedal Gymnasium og HF er det dog ikke pengene, der er den største drivkraft for at være med i projektet.

- Vi ser den her præmie som en ekstra præmie og en ekstra gulerod for at gøre det her og give en ekstra skalle. For hvem kunne ikke bruge de 10.000 ekstra på for eksempel bæredygtige tiltag her på skolen, lyder det fra elevrådsformanden Benjamin Hansson.

Disse gymnasier fra TV 2 Lorrys område deltager

Virum Gymnasium

 

Greve Gymnasium

 

Egedal Gymnasium og HF

 

Kruses Gymnasium

 

Himmelev Gymnasium

 

Frederiksborg Gymnasium

 

Frederikssund Gymnasium

 

Roskilde Katedralskole

 

JohannesgymnasietTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik