Elev ramt af særlig corona-mutation: Syv skoleklasser og 13 lærere sendt hjem

En særlig dobbeltmutation har ramt en skole i Ølstykke.

Udbrud med særlige corona-mutationer kræver, at man tager særlige midler i brug.

Derfor var det ikke kun de nære kontakter, der blev sendt hjem, da en elev på Bækkegårdsskolen i Ølstykke søndag blev konstateret smittet med den særligt smitsomme coronavariant, den såkaldte E484K.

Hele seks klasser i udskolingen, en klasse på 1. årgang og 13 medarbejdere på skolen blev bedt om at gå i isolation med deres familier på grund af udbruddet.

Det skyldes, at lærere, der har undervist i den pågældende elevs klasse, også har undervist andre klasser og dermed kan have bragt potentiel smitte videre.

Når der konstateres smitte med netop E484K-udgaven, som er en mutation af den britiske variant, så er det ikke kun de nære kontakter, der skal sendes hjem, men også de nære kontakters egne nære kontakter.

Derfor er det altså et stort antal mennesker, der er blevet bedt om at isolere sig, selvom der umiddelbart kun er konstateret en enkelt smittet.

Fordi så mange medarbejdere på skolen er blevet sendt hjem, er samtlige udskolingsklasser på skolen sendt hjem i denne uge.

Og situationen ærgrer borgmester i Egedal Kommune Karsten Søndergaard (V):

- Det er smadderærgerligt, fordi det netop har ramt børn, der lige er kommet tilbage i skolen. Det er rigtig synd for de elever, at de skal leve en nomadetilværelse. De har lige fået et gensyn med deres venner, og så skal de hjem igen. Det er dødfrustrerende, siger han til TV 2 Lorry.

Egedal Kommune er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om inddæmningen af smitten, og det er forventningen, at smitten med netop denne variant hurtigt kommer under kontrol:

- Vi er jo – desværre – blevet rigtig gode til at håndtere smitteudbrud, og jeg håber, at vi ved fælles hjælp hurtigt får inddæmmet smitten, siger Søren Trier Høisgaard, Velfærdsdirektør i Egedal Kommune i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Den britiske variant B117 er i øjeblikket den dominerende variant i Danmark. Men den dobbeltmuterede variant, E484K, ser sundhedsmyndighederne nu også en del tilfælde af.

I begyndelsen af maj måned blev netop denne variant opdaget i et boligkvarter i den sydlige del af Herlev.