Egedal Kommune kæmper med intetsigende navn

En ny brandingstrategi skal få flere borgere til Egedal By.

Dronningen besøgte Egedal Kommune i forbindelse med indvielsen af Danmarks første kombinerede rådhus og sundhedscenter. I Egedal Byråd vil man nu drøfte, hvordan man fremover tiltrækker sig lignende positiv opmærksomhed. Foto: Keld Navntoft - Scanpix

Selv om Egedal Kommune har eksisteret i 10 år den 1. januar 2017, kæmper kommunen stadig med at få både sit navn og sin placering slået fast uden for kommunegrænsen.

Jeg syntes, det var et ret intetsigende navn.

Michael Lerche Nielsen, navneforsker

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Borgmester Willy Eliasen (V) mener, at kommunen, der er en sammenlægning af Ledøje-Smørum, Stenløse og Ølstykke Kommuner, har brug for branding. Ikke mindst for at skaffe de nye indbyggere, der skal befolke den nye Egedal By, som på sigt skal få resten af landet til at forbinde Egedal Kommune med en større by.

- Jeg anser det for fuldstændig nødvendigt, hvis vi skal udvikle denne kommune og påkalde borgernes opmærksomhed, siger han til avisen. 

Læs også Egedal Kommunes borgmester træder tilbage

Navneforsker ved Københavns Universitet Michael Lerche Nielsen var da heller ikke begejstret for navnet Egedal for ti år siden.

- Jeg syntes, det var et ret intetsigende navn. Det symboliserer træer og natur og naturskønhed, og det passer meget godt på egnen, men det passer også godt til hele landet, husker Michael Lerche Nielsen her godt 10 år efter.

Han havde foretrukket navnet Kongsdal, men det ville Indenrigsministeriet ikke godkende, fordi det også er navnet på et gods ved Mørkøv på Midtsjælland.

Den 6. januar næste år samles Egedal Byråd for at drøfte en brandingstrategi for Egedal Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik