Egedal Kommune er optalt: Kæmpe trekantsdrama om borgmesterpost

Det nye barn i klassen, Lokallisten Ny Egedal, sluger masser af stemmer på bekostning af Socialdemokratiet og Venstre. Nu skal de tre partier lægge arm om borgmesterposten.

Stemmerne er talt op i Egedal Kommune, og selvom det er en hyppigt brugt floskel, så er der lagt op til en gevaldig gysernat. 

Det er langt fra givet, hvem der skal sidde på borgmesterposten, selvom i alt 24.208 krydser er sat. 

Både Socialdemokratiet, Venstre og Lokallisten Ny Egedal bedyrer nemlig på valgaftenen over for TV 2 Lorry, at de agter at gå efter posten. 

Nyt parti kan presse de etablerede

Socialdemokratiet står som det største parti med 23 procent af de samlede stemmer. Venstre og Lokallisten Ny Egedal har henholdsvis opnået 18 procent hver. 

Rød blok - bestående af Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten - kan tælle til ni mandater, mens Venstre og De Konservative tilsammen kan tælle til otte mandater. 

Den helt store joker i opgøret mellem de to blokke er dog, at Lokallisten Ny Egedal har opnået fire mandater og dermed kan blive tungen på vægtskålen alt efter, hvem man vælger at pege på. 

Ny lokalliste peger på sig selv

Lokallisten Ny Egedal består af et ekskluderet Venstre-medlem og afhoppere fra Dansk Folkeparti, De Konservative - og en overgang også en fra De Radikale.

Om partiet vil støtte en borgmester fra Socialdemokratiet eller Venstre eller partiet selv, vil spidskandidat Ulrik John Nielsen dog ikke svare på, da TV 2 Lorry spørger kort efter, at det endelige resultat er opgjort:

Hvem peger I på nu som kommende borgmester i Egedal?


- Selvfølgelig er jeg selv i spil. Det kommer an på, om andre vil pege på mig. Som sagt er det vigtigt, at vi får et byråd hvor alle kan arbejde godt sammen.

Fra Venstres spidskandidat og den nuværende borgmester i Egedal, Karsten Søndergaard, lyder det, at man er ærgerlig over at være gået tilbage:

- Jeg vil gøre alt for at den linje, jeg har lagt i kommunen, fortsætter. Jeg håber også, at jeg bliver borgmester i den kommende periode, siger Karsten Søndergaard til TV 2 Lorry.

Socialdemokratiet afviser ikke samarbejde på tværs af midten med den nye dreng i klassen for at få størst mulig indflydelse.

- Vi er stadigvæk et stort parti. Både SF og Enhedslisten er også gået frem. Det er jeg glad for. Men som sagt tror jeg, at det er til gavn for alle borgerne, at vi laver brede aftaler, siger Vicky Holst Rasmussen til TV 2 Lorry.

mandater i alt
0 % optalt
liveblog  Opdateres om 0 sekunder