Efter tre år skal friluftsbad renoveres igen: Malingen smitter af

Et friluftsbad i Egedal Kommune må blot tre år efter en omfattende renovering igen udsættes for håndværkere. Malingen i badet smitter af ved berøring.

Efter en større renovering genåbende Ganløse Friluftsbad i juli 2015.

Nu, knap tre år efter genåbningen, viser det sig, at malingen, der er brugt til bassinet, ikke er god nok.

Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Bassinmalingen er ifølge kommunen i en så dårlig forfatning, at den smitter af ved berøring, og det kommer nu til at koste mellem 750.000 kroner og 1,3 millioner kroner af borgernes skattepenge.

Friluftsbadet åbner til sæsonstart som planlagt

Men selvom afsmittende maling i et svømmebassin ikke lyder just tillokkende, åbner friluftsbadet som planlagt til sommersæsonen.

Det skyldes, at den uholdbare maling ikke påvirker vandkvaliteten i en sådan grad, at det udgør nogen fare, skriver kommunen.

Det uafhængige miljø- og ingeniørfirma DGE har analyseret vandkvaliteten, og deres laboratorieprøver taler deres klare sprog:

"Indholdet af de analyserede tungmetaller i badevandet ligger væsentligt under kvalitetskriterierne for både grundvand og drikkevand. På den baggrund vurderes, at de påviste indhold i badevandet ikke udgør en sundhedsrisiko."

Embedslægen er også blevet hidkaldt i sagen, og her er svaret det samme - og derfor åbner Ganløse Firluftsbad som planlagt den 16. maj til 'Store Legedag'. 

Og selvom det glæder på rådhuset, at man trods alt kan åbne badet, er der også skuffelse at spore blandt politikerne.

Politikere: "Det er rigtig uheldigt"

- Det er rigtig uheldigt, at vi få år efter en dyr og gennemgribende renovering står i en situation, hvor friluftsbadets bassin viser sig ikke at have en holdbar maling. Her og nu glæder jeg mig over, at vi kan åbne badet midt i næste måned med en forsvarlig vandkvalitet. Og så må vi en gang for alle få bassinet lavet af sådan en kvalitet, at der ikke opstår problemer de næste mange år. Det er ærgerligt, at vi må tage pengene fra Ølstykke Svømmehal, men sådan bliver vi nødt til at prioritere, siger formand for Planudvalget, Ib Sørensen, i en pressemeddelelse.

Kommunen overvejer nu, om de kan holde entreprenørfirmaet, der udførte renoveringen for tre år siden, økonomisk ansvarlig for det forkert udførte arbejde, oplyser de i pressemeddelelsen.