Chokerede forældre advarer: Livsfarligt hærværk på børns cykler

Sindsygt, tankeløst og livsfarligt, lyder det fra forældrene.

Flere elever på en skole i Ølstykke har oplevet farligt hærværk på deres cykler.

Mens eleverne sidder på skolebænken skruer ukendte gerningsmænd de møtrikker, der holder forhjulet på plads,  helt løs. Det betyder, at hjulet er i risiko for at falde af, når børnene har fået fri og kaster sig op på cyklen igen.

Den slags hærværk har nu fået en mor til tre børn på skolen til at advare de andre forældre i et opslag på Facebook. To af hendes tre børn har været ramt af hærværket. Senest gik det ud over hendes søn, og nu frygter hun, at det snart ender helt galt.

- Han kunne faktisk godt køre på cyklen, hvilket gør det ekstra farligt, da han så kunne komme ud for at forhjulet falder af henover et hul i asfalten eller henover en kantsten under kørslen. Han kører nogle gange stærkt, så det kunne gå grueligt galt, skriver hun. 

Læs også Mor i chok: Fandt tegnestift i søns barnevogn

Efter advarslen er der kommet flere eksempler frem. 

- Jeg troede faktisk bare, at de var gået løs. Så vi spændte dem, da han kom hjem fra skole. Men det er da klar gjort med vilje, kan jeg godt se nu - Meget farlig leg, skriver en anden mor til en elev på Hampelandsskolen.  

Hærværket er meldt til skolen. Nu håber forældrene, at skolen vil tage sagen videre til politiet. 

- Jeg håber, at man finder de ekstremt tankeløse personer, der gør noget så vanvittigt. Det her er altså mere end bare drengestreger, slutter advarslen på Facebook. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik