Byråd nedlægger rocker-forbud i Ganløse

Byrådet i Egedal Kommune nedlægger et samlingssteds-forbud i en ejendom i Ganløse, som benyttes af rockerklubben Satudarah.

En ejendom på Ringbakken i Ganløse er gennem længere tid blevet benyttet som samlingssted af en gruppe medlemmer af rockerklubben Satudarah.

Som TV 2 Lorry tidligere har fortalt, har rockerne gennem længere tid skabt voldsom utryghed og været til stor gene for byens små 3000 indbyggere.

Men nu har Egedal Kommune fået nok af rockernes tilstedeværelse. Ifølge kommunen er utrygheden stigende, og generne fra Satudarah-rockerne er blevet stadig værre.

Derfor besluttede et enigt byråd onsdag at nedlægge et såkaldt samlingsstedsforbud.

Forbuddet betyder, at medlemmerne af Satudarah og personer med tilknytning til Satudarah ikke må benytte ejendommen som samlingssted.

- Gennem vores samarbejde med politiet har vi fået nogle bedre oplysninger, som gør, at vi synes, at de ting, der sker derude, giver belæg for et forbud, siger Egedals borgmester Karsten Søndergaard (V) til TV 2 Lorry.

DET SIGER BANDEPAKKEN OM ROCKERBORGE

Ifølge borgmesteren har politiet på det seneste foretaget flere sigtelser på ejendommen - blandt andet på baggrund af våbenloven.

- Det her med at nedlægge forbud er ikke bare noget, man gør. Man skal have tilstrækkelig belæg. Men nu har der været flere skærpende omstændigheder og nok anmeldelser til, at vi kan nedlægge det her forbud, siger Karsten Søndergaard.

Når man ønsker at nedlægge et samlingsstedsforbud, skal det dog i høring hos ejer og lejer af den pågældende ejendom. Høringsfristen udløber ved midnat den 6. december.

Tilbage i foråret genindtog Satudarah deres klubhus i Ganløse, efter at politiet havde lukket det midlertidigt på grund af en konflikt mellem Satudarah og Bandidos. Rockerne var knap vendt tilbage, før politiet modog flere anmeldelser om hasarderet kørsel på motorcykler. Se mere i indslaget her.

Efter høringsperioden træffer kommunen endelig afgørelse. Hvis der nedlægges et forbud, vil det i første omgang gælde i tre måneder.

- Sandsynligheden for, at de (ejer og lejer, red.) kommer med noget, som vi ikke har taget højde for, er ikke særlig stor. Vi kan se, hvad der har været af anmeldelser og utryghedsskabende aktiviteter. Så jeg tror da på, at forbuddet træder i kraft, når høringsperioden udløber, siger Karsten Søndergaard.

Han tilføjer, at ejeren og lejeren kan anke forbuddet til Planklagenævnet. I så fald de gør det, vil forbuddet dog stadig gøre sig gældende, indtil nævnet kommer med sin afgørelse. 

TV 2 Lorry har fredag været i kontakt med ejeren af ejendommen. Han ønsker ikke at stille op til interview. Men han oplyser, at ejendommen er sat til salg. 

Det er ikke lykkedes at indhente en kommentar fra lejeren af ejendommen.

Historien om rockerborgen på Ringbakken i Ganløse

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere