Befolkningen vokser: Nu bygger de nye boliger

Butikker og boliger skal opføres ved siden af Egedals nye rådhus

Folk flytter til København - og til resten af hovedstadsområdet i disse år, og mange af kommuner rundt om København har vokseværk. Vi har fortalt om Rødovre, der udvikler sig markant, og også Egdel Kommune er godt på vej - her gælder det en helt ny bymidte, Egedal By.

Her ligger i dag Egedal Rådhus og en Føtex på det, der engang var landbrugsjord mellem Ølstykke og Stenløse. Nu skal der opføres både boliger og forretninger på et mere end 7.000 kvafratmeter stort areal, som Egedal Kommune har sat til salg. På torsdag i den kommende uge udløber fristen på at give til bud på projektet.

Egedal Kommune har på forhånd fået udarbejdet et skitseprojekt, som en køber af grunden er forpligtet til at realisere.

Og dermed ligger der fast, at området får café, butikker og privat service, som sammen med naboen - Føtex - kan skabe "et mindre butikstorv og føre liv til byområdet sammen med den tilhørende boligbebyggelse." Byggeriet er visse steder bygget op i fem etager.

Og det er et ganske stort projekt, der skal gennemføres i Egedal. hele byggeriet bliver på 11.700 kvadratmeter, hvoraf ded 1.700 bliver butikker. De sidste 10.000 kvadratmeter skal være boliger, og det ligger i planerne, at der kan bygges op til 100 almennyttige boliger på grunden.

Flere kommer til

I en befolkningsprognose forventer Egedal Kommune selv markant vækst i disse år.

I de senere år har kommunen haft en årlig befolkningstilvækst på cirka 300 personer, men det tal ventes både i år og næste år at ligge på omkring 800 personer. derfor bliver der altså meget hurtigt behov for flere boliger i den nordsjællandske kommune.