Bedøm selv: Er det her Danmarks værste atletikstadion?

Stenløse Atletikstadion er i så dårlig forfatning, at borgere i Egedal Kommune råber op om forbedringer af faciliteterne.

En løbebane, der er fyldt med jord og sten og komplet ujævn i den ene ende. En længdespringsgrav, hvor græsset gror vildt. Grønne og glatte algebelægninger på tilløbsbaner. Et råddent redskabsskur og manglende lys efter mørkets frembrud.

Nej, der er ikke noget at sige til, at faciliteterne på Stenløses slidte atletikstadion i Egedal kommune får en hård medfart af borgerne, som enten bruger eller gerne vil benytte sig af anlægget.

En af dem er den tidligere landsholdsløber Rikke Ulslev Degn, som i løbet af sin karriere har set en lang række atletikstadions rundt om i landet. Og hendes dom er klar:

- Det er ét af de mest misligholdte atletikstadioner, jeg har set i Danmark, siger den tidligere atletikudøver til Lokalavisen Egedal.

Det hober sig op

- Når jeg kigger på forholdene i Stenløse, så bliver jeg ærgerlig. Der mangler lidt respekt for anlægget, siger Rikke Ulslev Degn til lokalavisen.

Hun fortæller, at længdespringsgraven, som er vokset til med græs, ofte mangler sand. At tilløbsbanen til både højdespring, længdespring og spydkast ofte er helt grøn og glat. Og på løbebanen er der tit fyldt med jord, sten og græs fra maskinen, der slår græsset på fodboldbanen.

Algebelægningen har fået overtaget på denne tilløbsbane.
Algebelægningen har fået overtaget på denne tilløbsbane.
Foto: Lokalavisen Egedal

Men her stopper det ikke. Den kummerlige løbebane er i den ende så ujævn, fordi rødder fra de omkringliggende træer er vokset ind under banen og dermed har hævet overfladen og gjort banen bulet.

Lever med det

Hos klubben Stenløse-Ølstykke Atletik og Motion (SØAM) ønsker man, at forholdene på anlægget får et kvalitetsløft, men indtil videre lever de med at træne på det nedslidte stadion.

- Det er naturligvis ikke fordelagtigt for vores løbere, når de skal træne interval, men vi lever med det. Vi er jo bare glade for at have et træningssted til intervaltræningen, siger SØAM-formand Helle Bidstrup til Lokalavisen Egedal.

Klubben har forsøgt at spørge kommunen om midler til forbedringer, men indtil videre er der ikke sket andet end at anlægget bliver mere og mere slidt år efter år.

Billedet af den tilgroede længdespringsgrav er fra sensommeren.
Billedet af den tilgroede længdespringsgrav er fra sensommeren.
Foto: Privatfoto

Også ujævn for 15 år siden

De dårlige forhold betyder, at borgerne ender med at vælge anlægget fra.

- Dette er den direkte årsag til, at min kone og jeg ikke fik startet ungdomsatletik op i netop SØAM, da forholdene ikke var i orden til dette. Kommunen lod desværre ikke til at ville "spille bold" og ville ikke gøre noget ved forholdene, skriver Tommy Hein i en kommentar til Lokalavisen Egedals artikel.

Her ser man tydeligt den grønne algebelægning, som er glat at løbe på.
Her ser man tydeligt den grønne algebelægning, som er glat at løbe på.
Foto: Lokalavisen Egedal

Og Arne Jensen er også langt fra begejstret for forholdene.

Stadion blev sidst renoveret for små 15 år siden, da jeg trænede der flere gange om ugen. Dengang var løbebanen også ujævn. Resultatet var, at træerne blev fældet og banen reetableret. Desværre med asfalt, og ikke kunststof som ønsket af flere klubber. Der blev intet synligt gjort med hensyn til vedligeholdelse, og der gik kun få år før man kunne se et begyndende forfald. Stadion forfaldt mere og mere, hvorfor jeg droppede træningen der, og begyndte at træne i Jyllinge i en årrække. Hvorfor have et stadion, der kræver minimal vedligeholdelse, men som alligevel ikke bliver foretaget, skriver han.

Kommune vil forbedre stadion

Til Lokalavisen Egedal siger formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune, Charlotte Haagendrup, at man kigger på at investere i forbedringer.

- Jeg er enig i, at forholdene kan blive bedre. Det kan ikke være rigtigt, at vores idrætsudøvere skal være tjent med så ujævn en løbebane eller en glat tilløbsbane fyldt med græs. Vi skal sørge for at sikre ordentlige rammer for vores brugere - også i form af løbende renoveringer. Det handler om at være mere på forkant, siger hun.

Et af problemerne er at længdespringsgraven er fyldt med græs.
Et af problemerne er at længdespringsgraven er fyldt med græs.
Foto: Lokalavisen Egedal

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere