4.900 borgere i Egedal drikker for meget: Her kan de få gratis hjælp

Halvdelen af borgerne kender ikke tilbud om alkoholbehandling, men det skal en ny kampagne forsøge at dæmme op for.

Mange danskere drikker så meget alkohol, at de har risiko for at blive syge af det. I gennemsnit går der 11 år, før et menneske med et alkoholproblem søger hjælp, og det er alt alt for længe.

Derfor søsætter Alkohol & Samfund, TrygFonden og Egedal Kommune nu en fælles kampagne, der skal hjælpe mennesker tidligere i behandling hos Egedal Rusmiddelteam.

Egedal Kommune sætter den 3. april fokus på alkoholbehandling med et gratis foredrag "Dronning Alkohol i spadseredragt og høje hæle", hvor en tidligere alkoholiker deler sin historie om, hvordan en ganske almindelig kvinde blev afhængig af alkohol for at få hverdagen til at fungere. Og hvordan en behandling i 1999 blev starten på en ny tilværelse som ædru alkoholiker.

- Vi vil gerne gøre Egedals borgere opmærksomme på, at de kan få professionel hjælp til deres egne eller pårørendes alkoholproblemer - helt gratis og anonymt, siger rusmiddelkonsulent Lone Gregers fra kommunens rusmiddelteam.

(Artikel fortsætter under faktaboksen)

Sådan tilmelder du dig foredraget

Knap halvdelen kender ikke til hjælp fra kommunen

Alle har ret til gratis, anonym alkoholbehandling indenfor 14 dage, står der i Sundhedslovens § 141. Men 45 procent af befolkningen ved ikke, at kommunerne tilbyder alkoholbehandling, ifølge en befolkningsundersøgelse foretaget af Epinion for Alkohol & Samfund i 2018. I Egedal Kommune svarer det til rundt regnet 4.900 af kommunens borgere.

- Alkoholproblemer har altødelæggende konsekvenser for de familier, der bliver ramt. For børnene og for ægtefællen eller samleveren. Men også for den, der drikker så meget, at han eller hun risikerer at miste familien, jobbet og vennerne, siger Peter Konow, direktør i Alkohol & Samfund.

Drikker man over Sundhedsstyrelsens risikogrænser på 14 genstande/uge for kvinder og 21 genstande/uge for mænd er der høj risiko for at få en eller flere af de 200 sygdomme, der er direkte relateret til et højt alkoholforbrug, forklarer Peter Konow.

Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Egedal Kommune håber at se mange til foredraget den 3. april i Ølstykke. 

- Det er så uhyre vigtigt, at familier får hjælp i tide og at de ved, at de altid kan henvende sig til Egedal Kommunes rusmiddelteam, siger hun.

Sådan kan du få hjælp, hvis alkoholen har taget overhånd

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

gavekort(1)

Gavekort, breve og sms’er holder unge fra stofferne: - Det havde været brugbart for mig

Overvægt

Kostvejleder hitter på Instagram: "Min krop er ikke en klam ting, andre skal bedømme"

Overvægt

Fed, klam og doven: I hovedstaden taler vi grimt til overvægtige

Rygning

Parti med nyt forslag: Her skal rygning være forbudt

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere