17-årig pige sigtet efter grim gruppevold foran heppekor

16-årig pige blevet slået, sparket og spyttet på af en pigegruppe, mens op mod 20 unge heppede på. Nu har politiet rejst den første sigtelse.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

- Hun har ikke været i skole siden overfaldet. Hun har stadig angst for de personer, der har overfaldet hende.

Et grimt overfald på en 16-årig pige har sat sine spor i teenagepigen, fortæller Henrik Laugesen, der er efterforskningskoordinator hos Nordsjællands Politi.

Hun kom med opmuntrende tilråb og gode råd, og ifølge vidneforklaringer videofilmede hun hele overfaldet.

Henrik Laugesen, Nordsjællands Politi

Ved overfaldet blev den 16-årige pige slået, sparket, spyttet på og revet i håret af en pigegruppe, mens op mod 20 teenagere stod og heppede på overfaldet. Overfaldet blev desuden videofilmet.

Henrik Laugesen fortæller, at politiet nu har afhørt og sigtet en 17-årig pige for vold, og at han forventer flere voldssigtelser i sagen.

- Vi forventer, at der bliver sigtet yderligere to i sagen. Der er en anden pige, der har udøvet vold, og så er der en tredje pige, der har en rolle, selvom hun ikke var med til at udøve volden, siger Henrik Laugesen og fortsætter: 

- Hun kom med opmuntrende tilråb og gode råd, og ifølge vidneforklaringer videofilmede hun hele overfaldet. Hvis man laver en forudgående aftale om, at man vil begå vold, og man selv har en rolle i det, der sker, så er man lige så skyldig som dem, der begår volden.

Læs også Lars' søn blev ladt i stikken: Her er politiets svar

Det grimme overfald fandt sted mandag den 7. november om aftenen ved en ungdomsklub i Smørum. Overfaldet skal angiveligt være sket som en afstraffelse af den 16-årige pige efter nogle uoverensstemmelser om en dreng.

I tiden op til overfaldet gejlede de unge mennesker hinanden op via Facebooks beskedtjeneste Messenger, hvor de skrev sammen om den 16-årige pige, og hvad der skulle ske med hende.

Den korrespondance har et vidne givet til politiet. Der er tale om en af de unge, som var med i selve chatten og i gruppen, der så på, men som efter overfaldet fik kolde fødder.

Det er nemmere at udøve vold mod en, der ligger ned end en, der står op.

Henrik Laugesen, Nordsjællands Politi

Den aften, hvor overfaldet fandt sted, mødte omkring 20 piger og drenge op ved ungdomsklubben, hvor de fik lokket den 16-årige med udenfor. Herefter startede overfaldet.

De 17-årige piger forsøgte flere gange at skubbe den 16-årige ned på jorden. 

- Fordi det er nemmere at udøve vold mod en, der ligger ned end en, der står op, lyder det fra Henrik Laugesen. 

Det lykkedes heldigvis ikke få den 16-årige pige ned at ligge, og derfor er hun sluppet fra overfaldet med blå mærker på benene.

- Rent fysisk er hun sluppet billigt. Det er heldigt, at de ikke får hende ned at ligge. Det viser al erfaring, konstaterer Henrik Laugesen. 

Læs også Unge mænd fængslet for vold mod avisbud: - De er lette ofre

Overfaldet sluttede, da det lykkedes den 16-årige pige at vriste sig fri, hvorefter hun løb om til nogle af sine egne venner på den anden side af ungdomsklubben.

Den 17-årige pige, der indtil videre er sigtet i sagen, erkender, at hun har udøvet en vis form for vold og rykket den 16-årige i håret bagfra.

Hun nægter dog at have sparket, ligesom hun nægter, at det var hendes hensigt at få den 16-årige ned at ligge. 

- En sigtelse er første skridt ud af en lang vej. Når efterforskningen er færdig, bliver sagen overgivet til anklagemyndigheden. Vi ville ikke rejse sigtelse, hvis vi ikke mente, vi havde en sag, siger Henrik Laugesen til TV 2 Lorry. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik