Vision: Dragørs borgmester vil kæmpe for bedre offentlig transport

De næste fire år skal Eik Dahl Bidstrup, Venstr., styre Dragør. TV 2 Lorry har bedt ham om at sætte ord på sine visioner for kommunen.

Det er en stor fornøjelse at tage fat på endnu en valgperiode som borgmester i Dragør. Det er også en stor ære, ikke bare at blive valgt én gang som borgmester, men at blive genvalgt.

Det giver nemlig muligheden for at følge nogle af de projekter til dørs, som jeg har fået lov til at sidde for bordenden af i beslutningsprocessen. Her tænker jeg på vores nye svømmehal, der åbner i 2019, vores totalrenovering af vores sportsfaciliteter ved Hollænderhallen, vores havneudvikling, som vi er gået i gang med, samt de nye fritidsfaciliteter vi er i gang med at få etableret på vores skoler og ved vores hal. 

Det forpligter

Men det forpligter også - ikke bare til at afslutte en masse gode ting, men også til, sammen med en ny kommunalbestyrelse, at lede vores kommune videre i den rigtige retning.

Min vision har igennem de sidste 4 år været, og vil ligeledes være det i de næste 4 år, at jeg som borgmester skal lede en kommunalbestyrelse og en forvaltning, der skaber rammerne for det gode liv i Dragør. 

En perle ved Øresund

Dragør er en lille perle ved Øresund. Med den åbne strandeng ud til havet, skoven ved Kongelunden, St. Maglebys historiske charme, vores skønne havn samt vores gamle by med de gule huse og de toppede brosten. Her er godt at leve og bo.

Rammerne skal være i top

Vi har et aktivt, men begrænset erhvervsliv i vores lille kommune. Derfor kører mere end 70 procent af vores erhvervsaktive borgere ud af byen på arbejde.Heldigvis bor vi tæt på Hovedstaden med mange arbejdspladser og god infrastruktur. 

Derfor er det vigtigt, at vi netop skaber nogle gode rammer, hvor fritid, bevægelse, institution og skolegang er i top. Det er vi i gang med, men vi er kun startet på denne proces.

 • Vi har brug for en bedre offentlig transport til en af de trafikale hubs- og gerne både metroen ved lufthavnen og ved Vestamager. Det er et af vores centrale punkter, som vi vil arbejde med i vores politiske udvalg.
   
 • Vi vil fortsat arbejde på at udvikle vores erhvervsliv, der hvor vi kan – og ikke mindst med at udvikle vores turisme til et erhverv.
   
 • Vi vil fokusere markant på at få vores skoler igennem udfordringerne med den sidste skolereform samt skabe nogle bedre rammer for vores børn og ansatte på skolerne. Derfor har vi nedsat et udvalg, der specifikt arbejder med det de næste 4 år.
   
 • Vi vil ligeledes satse markant på fritidsområdet, så vores borgere kan leve det gode liv i vores kommune. Her iblandt en udvikling af Kongelundsfortet, sammen med DGI, samt en etablering af en White Water Park i samarbejde med foreninger og fonde.
   
 • Et af de store projekter i denne periode vil være etableringen af diger omkring hele Dragør. Denne proces har vi allerede sat i gang med en stor borgerinddragelsesproces.
   
 • Til sidst vil jeg nævne, at vi netop vil have fokus på, hvordan vi bedst inddrager borgere og interessenter i kommunens arbejde. Samskabelse og inddragelse er en vigtig sag for mig. Her vil vores borgere se flere nye tiltag i den kommende tid.

Alt dette skal være med til, med borgeren i centrum, at skabe rammerne for det gode liv i Dragør.

Ovenstående er en klumme skrevet af Eik Dahl Bidstrup

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere