Trods aftale: Nye borgmesterforhandlinger lurer i Dragør

Lørdag aften blev Venstres Eik Dahl Bidstrup udråbt som ny borgmester i Dragør, men de konservative har ikke opgivet håbet.

Historien viser, at man ikke skal sælge skindet, før bjørnen er skudt, når det kommer til borgmesterposten i Dragør.

Så selvom Venstre-borgmesteren, Eik Dahl Bidstrup, lørdag aften kunne annoncere, at han fortsætter på posten med opbakning fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, vil Det Konservative Folkeparti ikke definitivt opgive deres kamp for borgmesterkæden.

- I dag er det søndag, og vi hviler lidt ud. Så ser vi på tingene i løbet af ugen, lyder den kryptiske melding fra den konservative borgmesterkandidat, Kenneth Gøtterup, til TV 2 Lorry.

Så det her forløb er ikke endegyldigt slut for jer at se?

- Nej altså vi tager telefonen, hvis der er nogen, der ringer. Det gør vi hver dag.

- Lad os nu se, hvordan det står til, når de tre partier i den kommende uges tid skal drøfte, hvordan de også skal udføre denne her politik, siger Gøtterup. 

 

Stoleleg i 2013

Når historien spiller en rolle i Dragør, skyldes det, at borgmesterkæden nåede at skifte hænder tre gange under konstitueringsforhandlingerne for fire år siden, inden den til sidst landede ved Eik Dahl Bidstrup.

Blandt andre socialdemokraten Allan Holst blev snydt ved den lejlighed. Denne gang var han udslagsgivende i, at posten gik til Venstre og ikke de konservative, hvilket han som betaling både fik skrinlagt skattelettelser og udlagt kommunens byggegrunde til almene boliger for.

Kan du garantere, at I ikke løber fra den aftale, I har lavet med Venstre og Dansk Folkeparti?

- Ja det mener jeg. Igen vil jeg sige, vi har fået en god politisk aftale om nogle gode socialdemokratiske synspunkter, som vi skal arbejde med de kommende fire år. Så umiddelbart mener jeg ikke, vi har nogen grund til at løbe fra den aftale, siger Allan Holst. 

Men kan du så også garantere, at du ikke løber fra aftalen?

- Ja vi løber ikke umiddelbart fra noget.

Ikke umiddelbart?

- Vi er sådan set åbne for, hvis andre vil være en del af konstitueringen. Det er det, jeg mener. At udvide samarbejdet er jeg altid positiv overfor.

Men I står ved, at Eik Dahl Bidstrup skal være borgmester?

- Ja det gør vi, lyder det til sidst helt klart fra Dragørs forhenværende socialdemokratiske borgmester. 

Endelig afgørelse 5. december

Det er først på det endelige konstitueringsmøde den 5. december, at den nye kommunalbestyrelse i Dragør skal stemme om borgmesterposten.

Bag den nuværende aftale står V, DF og S med otte af 15 mandater. Udenfor står K og lokallisten Liste T med de resterende syv mandater. Så kan de få bare et af de øvrige partier med på en aftale uden om Eik Dahl Bidstrup, kan billedet vende i Dragør. 

- Der er ingenting, der er sikkert før det konstituerende møde. Det er jo sådan, det er i politik. Men jeg er sikker på, at både Dansk Folkeparti og socialdemokraterne er tilfredse med mange af de ting, de har fået igennem. Så håber vi jo på, at det bærer igennem for alle parter.

- Det samme gælder for Liste T og de konservative. De skal også byde ind med, hvordan de ser udviklingen i vores kommune. Det håber jeg, vi kan få nogle gode snakke om den næste uges tid, siger Venstre-borgmesteren.

Det er kun to gange tidligere lykkedes en borgmester at genvinde posten i Dragør, hvilket Birgitte Rinhart fra Liste T formåede i 1997 og socialdemokraten Allan Holst i 2009.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

ond kø

Miljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere