Spektakulært syn over Øresund: Har du også undret dig?

I løbet af tirsdagen er en kæmpe bore-rig blevet transporteret gennem Øresund med en slæbebåd.

Den store borerig på vej gennem Øresund. Foto: Jan Henrik Jaque og Helga Spuur Sohnemann

Foto: Presse-fotos.dk

1 af 2

Det er lidt af et syn, som folk langs Øresund - især i Kastrup og Dragør - har fået tirsdag, hvor en kæmpe borerig er ved at blive transporteret afsted med hjælp fra en slæbebåd.

Det store kolos rager 145 meter lodret op i vejret, og derfor har det ikke været svært at få øje på i dagens løb, hvor den har skudt en fart på 1,5 knob.

Boreriggen er tidligere ejet af Mærsk Drilling, hvor den gik under navnet Mærsk Giant.

  Foto: Presse-fotos.dk

Nu hedder den bare Giant, efter at den blev solgt og på vej til Gdansk i Polen. 

- For tre måneder siden solgte Mærsk Drilling riggen til en polsk virksomhed, som skal bruge den til at bore i det Det Baltiske Hav. Den er derfor på vej til Gdansk og har været det siden fredag morgen, hvor den sejlede fra Esbjerg og har taget turen nord om Danmark, forklarer Kristoffer Apollo, der er senior press officer hos Mærsk Drilling.

  Foto: Jan Henrik Jaque / privatfoto

Hos Maritime Assistance Service (MAS), der er en enhed i Forsvarets Operationscenter, som er kontaktpunkt for skibsfarten i og omkring de danske farvande, oplyser vagthavende, at det er ’business as usual’ på trods af det noget sælsomme syn.

- Det er ikke en transport, vi overvåger, og det har ikke været nødvendigt at give særlige tilladelser til sejladsen, siger den vagthavende.

  Foto: Presse-fotos.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik