Socialdemokratisk sejr i Tårnby og Dragør

Socialedemokratiet sejrer i Tårnbykredsen, mens Dansk Folkeparti går massivt tilbage.

Peter Hummelgaard er folketingsmedlem for Socialdemokratiet. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

Tårnbykredsen var de første i TV 2 Lorrys område til at levere et resultat.

Borgerne i Tårnby og Dragør har givet Socialdemokratiet en fremgang på 1,1 procentpoint, så partiet ender med en stemmeprocent på 28,4. Dermed bliver Socialdemokratiet størst.

- Det er jeg ualmindeligt glad for. Tårnbykredsen er et specielt sted for mig, fordi jeg er vokset op der, så det her resultat betyder rigtig meget, siger Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

Læs også Kristian Hegaard håber: "Jeg kan blive første kørestolsbruger i Folketinget"

Stor tilbagegang for Dansk Folkeparti

Socialdemokratiet var også det største parti i Tårnbykredsen ved Folketingsvalget i 2015, men kun med en snæver føring foran Dansk Folkeparti. Faktisk var der kun 0,3 procentpoint imellem dem.

Dette er langt fra virkeligheden i 2019.

Dansk Folkeparti falder nemlig langt bagud. De går hele 15,7 procentpoint tilbage. Dermed bliver de kun det tredjestørste parti i Tårnbykredsen, fordi Venstre samtidigt går 6,4 procentpoint frem og bliver kredsens næststørste parti.

Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for at udviklingen ikke komme alle ligeligt til gavn

Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

I følge Peter Hummelgaard skyldes den socialdemokratiske succes i Tårnbykredsen, at partiet er lykkedes med at genskabe tilliden hos en vælgergruppe, som ellers nok havde mistet forbindelsen til partiet.

- Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for, eller har syntes, at udviklingen ikke kommer alle ligeligt og retfærdigt til gavn. Det er dem, jeg har forsøgt at genskabe forbindelsen til og tilliden hos. 

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik