Socialdemokratisk sejr i Tårnby og Dragør

Socialedemokratiet sejrer i Tårnbykredsen, mens Dansk Folkeparti går massivt tilbage.

Tårnbykredsen var de første i TV 2 Lorrys område til at levere et resultat.

Borgerne i Tårnby og Dragør har givet Socialdemokratiet en fremgang på 1,1 procentpoint, så partiet ender med en stemmeprocent på 28,4. Dermed bliver Socialdemokratiet størst.

- Det er jeg ualmindeligt glad for. Tårnbykredsen er et specielt sted for mig, fordi jeg er vokset op der, så det her resultat betyder rigtig meget, siger Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

Stor tilbagegang for Dansk Folkeparti

Socialdemokratiet var også det største parti i Tårnbykredsen ved Folketingsvalget i 2015, men kun med en snæver føring foran Dansk Folkeparti. Faktisk var der kun 0,3 procentpoint imellem dem.

Dette er langt fra virkeligheden i 2019.

Dansk Folkeparti falder nemlig langt bagud. De går hele 15,7 procentpoint tilbage. Dermed bliver de kun det tredjestørste parti i Tårnbykredsen, fordi Venstre samtidigt går 6,4 procentpoint frem og bliver kredsens næststørste parti.

quote Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for at udviklingen ikke komme alle ligeligt til gavn

Peter Hummelgaard, Soc. Dem.

I følge Peter Hummelgaard skyldes den socialdemokratiske succes i Tårnbykredsen, at partiet er lykkedes med at genskabe tilliden hos en vælgergruppe, som ellers nok havde mistet forbindelsen til partiet.

- Dem jeg har mødt i løbet af min kampagne, har været bekymrede for, eller har syntes, at udviklingen ikke kommer alle ligeligt og retfærdigt til gavn. Det er dem, jeg har forsøgt at genskabe forbindelsen til og tilliden hos. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Klaus Bondam

Klaus Bondam vender tilbage til politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere